RECEPT BRAĆE ČUČKOVIĆ

SOČAN PULLED PORK O KOJEM ĆE VAŠI GOSTI DUGO PRIČATI: Nabavite dobar komad mesa i napravite ukusan pulled pork!

 Neja Markičević / HANZA MEDIA
Nabavite dobar komad mesa i bacite se na pripremu!

Što je najvažnije za pulled pork?

  • Dobar komad mesa (najbolje od plećke)
  • Šećer - jer on pospješuje karamelizaciju
  • Dugotrajno pečenje na niskoj temperaturi
  • Za intenzivnije okuse dobro je dodati malo pive i naranče

Rijeka, 291116. 
Braca Dejan i Danijel Cuckovic vlasnici su mesnice Cuckovic u Rijeci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Sastojci:

meso svinjske plećke
mješavina suhih začina (mljevena paprika, češnjak u granulama, kumin, sol, papar i smeđi šećer)
korjenasto povrće (korijen koromača, 2 jabuke)
crno pivo
sok jedne naranče (može se premazati i estragon senfom)

Rijeka, 291116. 
Braca Dejan i Danijel Cuckovic vlasnici su mesnice Cuckovic u Rijeci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / HANZA MEDIA

Priprema:

Svinjsku plećku obilato pospite mješavinom začina i šećera. Sve začine dobro utrljajte. To napravite dan prije pečenja. Plećku prekrijte folijom i ostavite je da odstoji u hladnjaku barem 12 sati. Sljedeći dan plećku izvadite na sobnu temperaturu barem sat, dva prije pečenja. Pećnicu zagrijte na 250 Celzijevih stupnjeva. Plećku stavite u duboki pleh i zapecite je na najvišoj temperaturi da se meso zatvori i stvori korica. Nakon što se stvori korica, dodajte pivo, sok od naranče i korjenasto povrće pazeći da ne zalijevate meso odozgo. Pokrijte sve folijom i smanjite temperaturu na 120° C. Pecite tako 12 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:03