DOBRA HRANA NAGRAĐUJE

SPOJI STRAST S KARIJEROM: DOBITNICA stipendije za Aspirinog studija Gastronomije u Splitu ili Zagrebu!

U suradnji s Visokom školom Aspira odlučili smo najmotiviranijeg natjecatelja nagraditi stipendijom za studij Gastronomije u Splitu ili Zagrebu

DOBITNICA STUPENDIJE JE:

Ivana Horvat, Vinkovci

----------------------------------------------------------------------------------------

Već je dobro poznato da je na Aspiri otvoren prvi međunarodni studij Gastronomije u Splitu i Zagrebu, koji obrazuje buduće chefove i menadžere hrane i pića. Upravo u suradnji s Visokom školom Aspira odlučili smo nagraditi i razveseliti stipendijom jednog zaljubljenika u gastronomiju.

Zbog sve izraženije potrebe tržišta rada za kvalitetnim i visokom educiranim kadrom Aspira je odlučila otvoriti međunarodni studij Gastronomije. U zadnjih godinu dana potražnja za profesionalnim kuharima porasla je za više od 50 %, a završetkom studija Gastronomije zajamčen vam je posao. Kako i ne bi, kada Aspirini studenti uče od najboljih hrvatskih i stranih chefova poput Davida Skoke, Ivana Pažanina, Hrvoja Zirojevića, Damira Modrušana te zvijezda talijanske gastro scene čiji su restorani nagrađeni s Michelinovim zvjezdicama - Vicenza Guarina i Robera Cerete.

Prijavi se na natječaj do petka, 19. kolovoza 2019. u ponoć. 21. kolovoza saznaj jesi li ušao među finaliste, a potom slijedi finalna selekcija kandidata! 3. rujna objavljujemo konačno ime dobitnika!

Što možeš osvojiti?

Visoka škola Aspira u suradnji s Dobrom hranom nagrađuje te stipendijom od 60 tisuća kuna za studij Gastronomije koji traje tri godine, a završetkom studija stječeš 180 ECTS bodova. Svoju stipendiju u iznosu od 60 000 kuna možeš iskoristiti na Aspirinim studijima u Splitu i Zagrebu. Stipendija pokriva dvije godine studija, dok treću dobitnik sam plaća.

Pokaži nam zašto si baš ti idealan kandidat za studij gastronomije i prijavi se na natječaj klikom!

Više o studiju Gastronomije na Visokoj školi Aspira u Splitu i Zagrebu

U posljednjih nekoliko godina gastroturizam preuzima sve važniju poziciju u turističkoj ponudi Hrvatske i jedan je od najdinamičnijih i najkreativnijih segmenata turizma. Otvara se veliki broj restorana, a postojeći ponudu podižu na viši nivo. Upravo zbog toga Aspira je kreirala prvi međunarodni studij Gastronomije kako bi omogućila školovanje budućim chefovima i menadžerima hrane i pića. Studij traje tri godina, ustrojen je prema Bolonjskom procesu i završetkom se stječe 180 ECTS bodova. Odnedavno je Aspira otvorila svoju podružnicu i u Zagrebu, pa studenti mogu birati u kojem gradu žele studirati.

Studij Gastronomije omogućuje studentima da nauče tajne gastronomije i enologije u kreiranju kompletnog turističkog doživljaja te ih upoznaje s poviješću različitih svjetskih kuhinja. Završetkom studija naši studenti postaju jedni od prvih menadžera u gastronomiji u Hrvatskoj jer osim kulinarskih vještina, na studiju stječu i znanja iz područja marketinga, vođenja financija, upravljanja ljudskim resursima te su u potpunosti spremni za izradu poslovnog plana. Poslovi koje će studenti studijskog usmjerenja Gastronomija biti u prilici obavljati obuhvaćaju zanimanja poput: menadžer odjela hrane i pića, šef kuhinje restorana ili hotela, menadžer ugostiteljskog objekta, organizator gastro manifestacija, catering menadžer, banquet menadžer, kreator menua, brand menadžer u gastronomiji, marketing menadžer u ugostiteljstvu, recenzent za ugostiteljske časopise, kritičar hrane, stručnjak za sljubljivanje hrane i pića, kuhar, instruktor škole kuhanja, sommelier, menadžer kvalitete hrane, menadžer ljudskih resursa u gastronomiji, stručnjak za izradu poslovnih planova ugostiteljskih objekata.

Studenti Gastronomije od prve godine u najmodernijem kuhinjskom praktikumu uče od istaknutih stručnjaka iz domovine i inozemstva. Među mentorima se izdvajaju nositelji tri Michelinove zvjezdice Roberto Cerea i Vincenzo Guarino, Dino Galvagno, Antun Nišević, Michael Noss, Ivan Pažanin, Braco Sanjin, David Skoko, Filip Horvat, Damir Perman, Zdravko Tomšić, Hrvoje Zirojević, uz mnoge druge velikane ugostiteljstva koji na tjednim radionicama predstavljaju suvremene trendove u gastronomiji.

Najvažniji dio studijskog programa je stručna praksa koja se provodi od prve godine studije u prestižnim restoranima i hotelima u Hrvatskoj i inozemstvu, poput restorana Monte, Pelegrini, Zinfandel, Zrno soli i mnogi drugi. Nerijetko stručna praksa naših studenta prerasta i u trajno zaposlenje, a čak 97 % studenta nakon završetka studija pronađe posao u struci ili nastavi školovanje.

Studenti Visoke škole Aspira svakog semestra imaju organiziranu terensku nastavu u kojoj upoznaju hrvatske gastro i vinske regije, a na posljednjoj godini studija odlaze na studijsko putovanje u Italiju gdje u prestižnom i nagrađivanom restoranu uče od vrhunskih stručnjaka. Omogućeno im je sudjelovanje na svim važnim gastro događanjima i kongresima, poput nedavno održanog međunarodnog gastro kongresa Chef's stage u Šibeniku.

Jednako tako, švicarski Culinary Arts Academy, sastavnica prestižnog Swiss Education Group je u potpunosti priznala diplomu studijskog programa Gastronomije i omogućila Aspirinim studentima nastavak školovanja na prestižnom švicarskom fakultetu i dobivanje dvostruke diplome.

FINALISTI NAGRADNOG NATJEČAJA

Ivana Horvat, Vinkovci

Karla Goleš, Split

Kristina Petrinić Prša, Zagreb

Nika Štulić, Zagreb

Filip Kikelj, Čakovec

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:40