PRVI HRVAT NA 24 KITCHENU

STARI GUŠTI, NOVA KUŽINA: Danas s emitiranjem kreće nova emisija Davida Skoke!

 Neja Markicevic / CROPIX
Ovaj angažman vjerojatno je vrhunac moje televizijske karijere i to mi je neopisivo važno, kako osobno, tako i radi promocije hrvatske kuhinje

Ovaj angažman je vjerojatno vrhunac moje televizijske karijere i nevjerojatno mi je to važno. Kako za mene, tako i za promociju hrvatske kuhinje u regiji - kaže David Skoko (43), omiljeni hrvatski kuhar kojeg ćemo od danas gledati na popularnom televizijskom gastro kanalu 24Kitchen, gdje će se pridružiti kulinarskim zvijezdama kao što su Gordon Ramsay i Jamie Oliver.

Zgodnom istarskom kuharu, kojeg je televizijska publika u nas imala prilike upoznati u emisijama Jezikova juha, Kruške i jabuke i Masterchef, s idejom o emisiji prišla je ekipa hrvatske podružnice Fox International Channels Europea, vlasnika kanala 24Kitchen, koja se i izborila za realizaciju projekta. Skokina emisija zvat će se David Skoko: stari gušti, nova kužina, a u svakoj će epizodi kuhati tri slijeda jela.

Vodnjan, 240717. 
Obitelj Chiavalon iz Vodnjana bavi se proizvodnjom maslinovih ulja te uzgojem ekoloskog povrca u dolini Rase.
Na fotografiji: David Skoko u svojoj konobi Batelini priprema riblja jela sa uljima Chiavalon.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

Otkrit ću vam tajnu: u prvim epizodama pripremat ću zapravo materinu spizu. Bit će tu sve ono što mi kući volimo jesti, od inćuna do orade, skušu s tikvicama… od limuna do smokava - kaže Skoko koji inače radi kao chef Bateline, čuvene konobe smještene u Banjolama pored Pule, čijim se jelima svojedobno oduševio i renomirani chef Anthony Bourdain koji je, u sklopu snimanja Emmyjem nagrađene putopisnokulinarske emisije No Reservations, prije nekoliko godina gostovao kod obitelji Skoko i njihovoj konobi posvetio lijepih jedanaest minuta svoje emisije u kojoj se divio Skokinim delicijama: tripicama od grdobine, pašteti od jetre morskog psa i rolicama od palamide.

Vodnjan, 240717. 
Obitelj Chiavalon iz Vodnjana bavi se proizvodnjom maslinovih ulja te uzgojem ekoloskog povrca u dolini Rase.
Na fotografiji: David Skoko u svojoj konobi Batelini priprema riblja jela sa uljima Chiavalon.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

Ima li naočiti kuhar tremu uoči početka snimanja emisije David Skoko: stari gušti, nova kužina? Imam tremu pred svakim javnim kuhanjem. Ipak, veću tremu nego pred televizijskim kamerama imam kada kuham za mamu i tatu - simpatično govori Skoko, otkrivajući tako i tko su njegovi najstroži kritičari.

Vodnjan, 240717. 
Obitelj Chiavalon iz Vodnjana bavi se proizvodnjom maslinovih ulja te uzgojem ekoloskog povrca u dolini Rase.
Na fotografiji: David Skoko u svojoj konobi Batelini priprema riblja jela sa uljima Chiavalon.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

Skoko nam otkriva da će se u njegovoj emisiji - dogovoreno je dvadeset epizoda koje će se na kanalu 24Kitchen emitirati tijekom studenog i prosinca - predstavljati jednostavna, tradicionalna, domaća jela s malim pomakom. Skoko će u svakoj od emisija raditi tri jela: predjelo, glavno jelo i desert, a to će najčešće biti jela na kojima je on odrastao, kaže majstor ribljih specijaliteta i dodaje da je na prijašnjim televizijskim projektima mnogo naučio.

Vodnjan, 240717. 
Obitelj Chiavalon iz Vodnjana bavi se proizvodnjom maslinovih ulja te uzgojem ekoloskog povrca u dolini Rase.
Na fotografiji: David Skoko u svojoj konobi Batelini priprema riblja jela sa uljima Chiavalon.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

Nema sumnje da će mu pritom osim kuharskog znanja i iskustva na ruku ići i to što doista dobro izgleda i što je televizičan. Podsjetimo, publika, posebno ženska, obožavala ga je, i to ne samo zbog njegova sjajnog kuhanja i fantastičnih recepata. No, Skoko je prije svega skroman. Malo je vjerojatno da će ovom velikom radniku i zaljubljeniku u kuhanje i finu spizu slava zbog novog projekta udariti u glavu. Jer, on će sada kuhati na televizijskom kanalu na kojem se prikazuju emisije Jamieja Olivera, Marthe Stewart, Gordona Ramsayja, Paula Hollywooda, Maksuta Askara, kao i serija Two Greedy Italians s Gennarom Contaldom i Antonijem Carluccijem...

Emisija će se snimati u Sofiji, a s Davidom u Bugarsku na mjesec dana putuju i njegova voljena supruga Ana, s kojom ima sina Antona i kćer Franku. David i Ana zajedno su već 24 godine, najveća su podrška jedno drugome, pa ne čudi da žele biti zajedno i u ovom projektu koji je ostvarenje Skokinih snova. Za one koji ne znaju, Skoko je prvi Hrvat koji će imati svoju emisiju na 24Kitchenu, najpopularnijem svjetskom televizijskom kanalu za zaljubljenike u kuhanje i hranu.

- U regiji već postoji nekoliko emisija s kuharima iz Srbije i Slovenije, a mislim da je sad pravo vrijeme za hrvatsku emisiju. Kuhamo ovo već neko vrijeme, sad je spremno za serviranje, a mirisi mame - zaključuje David Skoko

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:31