RECENZIJA RESTORANA

STARI ZAGREBAČKI ŠARMER: Za jednog stogodišnjaka, ovaj restoran se zaista dosta dobro drži!

 Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA
Za jednog stogodišnjaka restoran Okrugljak dosta se dobro drži. Tradicionalno mjesto za svadbe, krstitke i domjenke na sjeveru Zagreba i dalje plijeni svojim šarmom, naročito s proljeća kada otvore vrtnu terasu koja je uistinu prekrasna.

Okrugljak
Zoran Lugarić
www.okrugljak.hr
01 4674 112
pon-ned 11-00 h

U Okrugljaku se i dalje prilično solidno jede, iako ne onako dobro kao prije. U tako velikom restoranu organizacija mora biti savršena, počevši od nabavke namirnica, preko jelovnika i ponude vina, pa sve do parkiranja. Dojam je da u svakom segmentu, osim parkinga, ima mjesta za napredak kako bi se mjesto vratilo na puteve slavne prošlosti. Neke su vrijednosti ipak ostale iste, pa se u Okrugljaku i dalje mogu pojesti vrlo solidni štrukli, sir i vrhnje te odlična patkica s ražnja. Stvarni ljubitelji mesa mogu birati vrlo ozbiljne komade, uključujući francuske goveđe klasike poput chateaubrianda, tournedosa, filet mignona ili pak anglosaksonske rezove kao što su rib-eye, T-bone ili tomahawk.

Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

Radije bismo, doduše, vidjeli na jelovniku zagrebačkog restorana svinjsku pisanu pečenku iz rasola, kuhanu govedinu s hrenom ili pileći paprikaš. Naš obiteljski favorit, jer Okrugljak je i obiteljski restoran, izvrsna je pečena teletina uz još bolje (dovoljno slane i dovoljno masne!) pole krumpira. Ovo prilično jednostavno jelo zahtijeva dobru namirnicu, ali i vještu pripremu da bi vam se svidjelo, što je i ovaj put bio slučaj. Uz nježno začinjenu grah-salatu i relativno pristojnu zagorsku juhu umjesto predjela, ovaj kalorični objed idealan je za hladnije dane. Izbor vina i pića uglavnom je primjeren tipu restorana, a od deserata neke od domaćih štrudla (ovisno o sezoni) zaslužuju pažnju.

Biljana Bilvajs / HANZA MEDIA

Osoblje je oduvijek, a tako je i danas, jedan od aduta Okrugljaka. Velika je šteta da ni u ovom nekada vjerojatno najzagrebačkijem restoranu s ruba Šestina ne možete pojesti neku od gradskih gastronomskih veduta poput krpica sa zeljem, faširanaca ili filanog piceka.

KATEGORIJA RESTORANA: Tradicionalni restoran

HRANA: 7/10

AMBIJENT: 7/10

USLUGA: 8/10

Za ovaj restoran glasujte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 04:19