ŽLICOM U LJETO

STIGLO JE VRIJEME UKUSNIH HLADNIH JUHA: Šest juha koje ne morate kuhati, a mogle bi vas osvojiti!

Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Zdjelice sa juhama.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Pice / HANZA MEDIA

Minimalno kuhanja, maksimalno uživanja! Pripremili smo šest juhica punog okusa za koje se nadamo da će vam se svidjeti.

Oni koji vole egzotična jela i slatkaste okuse nek svakako isprobaju juhu od manga i kozica.

Juha od manga i kozica

Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha mango.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Prava ljetna juha je apsolutno ova kombinacija krastavaca, jogurta i komorača. Razgalit će srce posebno ljubiteljima tzazikija, a komorač možete zamijeniti mentom ili koprom.

Juha od krastavaca, jogurta i komorača

Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha krastavac
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Nešto između paprenkasto i slatkastog okusa je ova juha od mrkve, naranče i đumbira. Mi nismo štedjeli na đumbiru jer smo zaljubljeni u njega, ali vi ga možete i izostaviti.

Juha od mrkve, naranče i đumbira

Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha mrkva.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Najčešće serviran u Córdobi i Sevilli, proširio se po cijelom svijetu. Neki kažu da se servira čak i u Italiji, s dodatkom octa ili prošeka. Gazpacho. Želite nešto pikantno, a opet ledeno, svakako isprobajte gazpacho.

Gazpacho

Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha rajcica.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Ova juha svidjet će se svima koji vole nježnu notu orašastih plodova u svojim jelima. Napravili smo juhicu od graška i mente, a malo smo je "podebljali " i tostiranim bademima.

Juha od graška i mente

Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha grasak.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Za kraj jedna izdašna, a opet osvježavajuća juha od cikle. Mi smo ubacili jabuku jer nam baš dobro paše, ali ako vam nije omiljena, slobodno ju izostavite.

Krem juha od cikle i jabuka

Zagreb, 260814.
Hladne juhe osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. Juhe su povrtne, intenzivnih boja sa zanimljivim dodacima.
Na fotografiji: Juha cikla.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Izdvajamo

Iz drugih medija