GDJE IĆI?

ŠTO VRIJEDI POSJETITI U VELJAČI I OŽUJKU: Radionice, kušanja i edukacije koje će vam omogućiti da u dobrom društvu isprobate i naučite nešto novo!

Zagreb, 270120
Muzej cokolade u Varsavskoj ulici. U sklopu muzeja nalazi se i radionica temperiranja cokolade i proizvodnje pralina za posjetitelje.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miscevic / CROPIX

Strastveni ste oko hrane, puno vas toga zanima i pritom se volite družiti s istomišljenicima? Imamo pravu stvar za vas!

Izdvojili smo radionice, kušanja i edukacije koje će vam omogućiti da u dobrom društvu isprobate i naučite nešto novo vezano za uzbudljiv svijet gastronomije. Ovisno o vašim interesima i mogućnostima, prijavite se na radionice koje se održavaju u veljači i ožujku i pritom se dobro zabavite! Evo naših prijedloga.

Muzej čokolade Zagreb, Varšavska ulica 5

Degustacijska radionica “Upoznajte čokoladu” - 17. veljače

Dosadni ponedjeljak učinite zabavnijim sudjelovanjem na degustacijskoj radionici “Upoznajte čokoladu” koju će u 19:30 u prostorijama Muzeja čokolade Zagreb održati poznati hrvatski čokolatijer Stiv Kahlina i Sanja Vladović iz Taman Chocolates.

Zagreb, 270120
Muzej cokolade u Varsavskoj ulici. U sklopu muzeja nalazi se i radionica temperiranja cokolade i proizvodnje pralina za posjetitelje.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miscevic / CROPIX
 

Stiv i Sanja posjetitelje uče kako pravilno degustirati čokoladu, kušanjem čokolada napravljenih od kakaovaca iz različitih dijelova svijeta otkrivaju bogatstvo aroma koje se u njima skrivaju te objašnjavaju kako načini obrade i prerade utječu na okuse čokolade. Predviđeno trajanje radionice je 120-150 minuta, cijena ulaznice je 300 kuna, a pitanja i prijave na radionicu pošaljite na [email protected] Maksimalan broj sudionika je 12.

Kongresni Centar Forum (Green Gold) - Radnička cesta 52

Vinske radionice Vinart Grand Tasting - 28. i 29. veljače te 4. i 5. ožujka

Ususret novom izdanju popularnog vinskog festivala Vinart Grand Tasting koji se tradicionalno održava u zagrebačkoj Laubi, u Kongresnom Centru Forum u Green Goldu 28. i 29. veljače te 4. i 5. ožujka održat će se brojne stručno vođene radionice posvećene hrvatskim, ali i inozemnim vinima.

 

Radionice se kreću u rasponu cijena od 100 do 250 kn po radionici uz mogućnost kupnje paketa radionica u obliku dnevnih ulaznica pa svatko tko drži do svog vinskog obrazovanja može pronaći nešto za sebe. Promenadno kušanje vina odabranih vinarija će se održati u Laubi u petak i subotu 6.3. i 7.3. Detaljniji popis radionica potražite na poveznici - https://grandtasting-vinart.com/hr/radionice/

Akademija Majstor kuhar - Samoborska cesta 134

Masterclass slastičarke Petre Jelenić - 20. i 21. ožujka

Petra Jelenić, jedna od najboljih hrvatskih slastičarki, ograničenom broju polaznika otkrit će tajne svojih autorskih deserata na dvodnevnoj prezentacijskoj radionici. Naučite kako raditi pet različitih poslastica na profesionalnoj opremi u prostorijama Akademije Majstor kuhar. Kako biste sudjelovali na radionici prijavite se do 18. ožujka na email [email protected]

Zagreb, 300919
U prostorima kuharske akademije Majstor kuhar, Branko Ognjenovic, Sabina Jalsic i Dario Lido pripremili su nekoliko jela za magazin Dobra hrana. Na slici su Branko Ognjnovic, Sabina Jaksic i Dario Lido.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Karibu Kaaawa, Ozaljska 34

Zero waste radionice - 21. i 28. veljače i 5. ožujka

U sklopu svog trešnjevačkog kafića Karibu Kaaawa vlasnice Ivana Zec i Ana Buljan nedavno su pokrenule projekt Karibu zone, u sklopu kojeg održavaju raznolike radionice i predavanja. Seriju Zero waste radionica posvećenih otpadu u hrani u prostorijama kafića vodi Anamarija Prgomet iz organizacije Zero Waste Croatia, a već 21. veljače možete naučiti više o sprječavanju nastanka otpada u kućanstvu, 28. veljače o reciklaži hrane, a 5. ožujka sudjelujte u “radionici bez otpada” te naučite sve o biljnom mlijeku, vrhnju i siru. Sve radionice se održavaju u periodu od 17:30 do 19 sati.

Zagreb, 270618.
Kafic Karibu Kaaawa u Ozaljskoj ulici.
Na fotografiji: terasa.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov / HANZA MEDIA
 

Donacija za troškove materijala i prostora je 100 kuna na licu mjesta. Broj mjesta je ograničen. Obavezna je konzumacija pića u Karibu Kaaawa caffeu. Za radionice se možete prijaviti na [email protected]

Hiša Franko, Staro selo 1, Kobarid, Slovenija

Radionice o kruhu i prirodnim vinima - tijekom ožujka

Tijekom ožujka gosti restorana Hiša Franko najbolje svjetske chefice Ane Roš i njezina supruga Valtera Kramara, osim u vrhunskoj hrani moći će uživati i u zanimljivim radionicama. Tijekom ožujka svaku srijedu, četvrtak i petak u 16 i 17 sati Nataša Đurič i Riccardo Amodeo održat će radionicu o kruhu pripremljenom pomoću prirodnih kvasaca, dok će Valter Kramar, Alen Audič and Stefano Cavaterra svaku srijedu, četvrtak i petak u 17 i 18 sati goste podučavati zakonitostima vođenja podruma s prirodnim vinima i sirevima.

Suzan Gabrijan
 

Na radionicama mogu sudjelovati gosti koji imaju rezervaciju za večeru, kao i oni koji su osim večere rezervirali i sobu. Broj mjesta na radionicama je ograničen pa se što prije prijavite za željeni termin na [email protected]. Više informacija o predavačima potražite na službenoj stranici restorana (https://www.hisafranko.com/en/news/62/first-workshops-in-hisa-franko-available-only-in-march)

Izdvajamo

Iz drugih medija