LIJEPA GESTA

SUBMARINE I CRVENI NOSOVI: Predana donacija chefovskog burgera klaunovima doktorima

 Tomislav Krišto / CROPIX
Submarine je prepoznao upravo važnost smijeha i životne radosti te proveo cjelogodišnju akciju u kojoj su u četvrtak donirali dio sredstava od Happy burgera po recepturi Deniza Zemba predali udruzi „CRVENI NOSOVI klaunovidoktori“. Ova hvalevrijedna akcija nastavlja se i u 2017.godini.

Osim najukusnijih i najzdravijih burgera u gradu postoji još jedan razlog zašto posjetiti Submarine Burger restorane.

Naime, Submarine je prepoznao upravo važnost smijeha i životne radosti te proveo cjelogodišnju akciju u kojoj su u četvrtak donirali dio sredstava od prodaje Happy burgera udruzi „CRVENI NOSOVI klaunovidoktori“. Ova hvalevrijedna akcija nastavlja se i u 2017.godini.

Riječ je o prodaji tzv. „Happy burgera“, kojeg je samo za Submarine osmislio poznati chef Deniz Zembo, a gosti, otkrivaju nam u restoranu, imaju samo riječi pohvale za ovu vrstu akcije, posebno jer je riječ o kontinuiranom projektu.

Zagreb, 190117. 
Restoran brze hrane Submarine BBQ promotivnim programom odricao se dijela zarade od prodaje hamburgera sa oznakom udruge Crveni nosevi i skupio 32230 kn za tu udrugu. 
Na fotografiji: vlasnici restorana Submarine BBQ i klaunovi-doktori udruge Crveni nosevi.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Krišto / CROPIX

„Drago nam je što je Submarine prepoznao upravo važnost smijeha i životne radosti koju klaunovidoktori donose bolesnoj djeci, nemoćnima i zaboravljenima. Submarine je u osnovi društveno odgovorna tvrtka koja je svoju osjetljivost za potrebe zajednica pokazala i ovom podrškom CRVENIM NOSOVIMA. Vjerujemo da radost klaunovadoktora na neki način obuzme i posjetitelje Submarinea koji su podržali ovu akciju“, izjavila je Mladenka Majerić, izvršna direktorica Udruge CRVENI NOSOVI klaunovidoktori.

U prošloj je godini u Submarineu prikupljeno 32.230 kn koji će, bez sumnje, znatno pomoći Crvenim nosovima koji pružaju psihosocijalnu podršku ljudima koji su bolesni, prvenstveno djeci na liječenju u bolnicama, pomoću humora i životne radosti.

Klaunovidoktori svoj umjetnički dar poklonili su upravo njima. Nisu im važna svjetla pozornice, već svoja najbolja umjetnička ostvarenja izvode za samo dvoje bolesnika u svojim bolesničkim sobama, često uplakanih i neraspoloženih. Upravo ovdje klaunovidoktori daju sve od sebe kako bi stvorili bolji svijet, makar u nekoliko kvadrata bolničke sobe.

Privatna arhiva

„Ovom akcijom pokazujemo kako svakodnevno radimo na poboljšanju i stvaranju kvalitetnije životne sredine. Ako naša donacija prouzroči osmijeh samo jedne osobe, smatramo da smo postigli uspjeh. Sretni smo što su i naši gosti prepoznali ovaj projekt kojim zajednički pomažemo rad udruge klaunovadoktora i njihova nastojanja da razvesele što više mališana“, izjavio je Aleksandar Lazinica, vlasnik Submarinea.

Podsjetimo, Submarine ima četiri restorana u Zagrebu (Frankopanska 11, Radnička 34, Bogovićeva 7 te unutar The Garden Brewery pivovare na Žitnjaku), jedan u Voloskom i Beogradu te nedavno otvoren u Rijeci, s daljnjim planom širenja na ostatak Hrvatske.

Njihovu ponudu, između ostalog, karakteriziraju isključivo prirodne namirnice domaćih i lokalnih proizvođača kao što su Grass - fed goveda, ručno rađeni hrskavi krumpirići te craft pive. Rajčica i luk im tako stižu iz Slavonije, salata i tartufi iz Istre, panceta iz Dalmacije, krumpiri iz Like, pecivo je zagrebačko, a meso od domaćih uzgajivača iz Zagorja, tako da se, bez sumnje, radi o jedinstvenim domaćim burgerima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:37