PROČITAJTE NJIHOVU PRIČU

SUBMARINE PROSLAVIO SVOJ ČETVRTI ROĐENDAN: Od jedne došli su na osam poslovnica, imaju svoju radio stanicu i ovdje ne planiraju stati!

 Submarine Photo
„Dobri burgeri na vidiku“ poručili su još prije četiri godine otvaranjem svoje prve poslovnice u zagrebačkoj Frankopanskoj ulici.

Na scenu su kročili s pričom o burgeru pripremljenom namirnicama hrvatskog porijekla te su svi znatiželjno pohrlili isprobati taj burger s ličkim škripavcem, dalmatinskom pancetom, istarskom salatom te pecivima iz jedne zagrebačke pekarnice. Sama ideja rodila se još davno prije nakon kušanja sličnih specijaliteta u New Yorku i Londonu i shvatili kako postoji prostor i potreba za burgerima koji će cijeniti lokalnu namirnicu kao i gosti koji su željni kvalitetnog obroka u zaokruženog domaćim pecivom.

Submarine Photo

Submarine Photo

-Vjerujemo kako zdravo može biti i ukusno i zato koristimo samo organske i ekološki proizvedene sastojke. Naši burgeri ne sadrže aditive, bojila, bilo koji oblik GMOa ili drugih štetnih sastojaka. Naravno, da smo si tu dosta otežali put i sama nabava je u ovom slučaju puno zahtjevnija i skuplja, ali odlučili smo ići tim putem – rekao nam je Luka Jureško, jedan od glavnih ljudi u Submarineovu timu.

Submarine Photo

Kvalitetna namirnica im je imperativ i nisu odustali od početnog stajališta nabave namirnica hrvatskog porijekla.

"Meso nam dolazi sa Žumberka i radi se o 100% junećim pljeskavicama, organski sladoled s Krka, sir iz Ludbrega, dalmatinska panceta iz Drniša i kobasice crne slavonske svinje naravno iz Slavonije. O zajedničkom uspjehu primjerice govori činjenica kako lički Agrovelebit prodaje 70% svog krumpira upravo Submarineu."

Submarine Photo

U posljednjim danima lipnja proslavili su svoj četvrti rođendan pa možemo reći kako su od prvih koraka do danas čvrsto utabali svoju poziciju na gastro sceni. Danas imaju osam poslovnica dio kojih egzistira cijele godine, a dio odrađuje sezonski. Najnovije Submarine adrese su one u Baškoj i Vodicama, a kažu nam kako intenzivno traže i lokacije u Dubrovniku, Splitu, Zadru i Rovinju.

Submarine Photo

- Osim otvaranja spomenutih lokacija voljeli bismo ući i u kampove koji nam se za sada pokazuju kao atraktivna lokacija. Cijelo vrijeme testiramo tržište budući da smo jedinstveni lanac ovog tipa u Hrvatskoj – nadodao je Luka.

Submarine Photo

Osim u Hrvatskoj, beogradski Submarine egzistira već treću godinu zaredom gdje koriste njihove lokalne namirnice, ali su recepti i način pripreme istovjetni onima u Hrvatskoj. Ono što će posebno biti zanimljivo roditeljima s gurmanima do 10 godina jest kako klinci nedjeljom imaju besplatan Kids menu kojeg čine mini burger, krumpirići, komadići svježe jabuke, balon i Submarine bojanka.

Submarine Photo

Što se tiče samog promišljanja oko uređenja i ugođaja, Submarine je otišao i korak dalje te su upravo pokrenuli suradnju s Yammat FM-om i tako postali vlasnici radio stanice Submarine Live budući da smatramo kako je glazba vrlo bitan čimbenik u stvaranju samog ugođaja, te se žele i kroz to definirati kao brend.

"Nama je baš Volosko užasno šarmantno i volimo tu lokaciju nazivati „najljepšim burger placeom na svijetu“. Mislimo da malo gdje na svijetu možete uživati u dobroj hrani s pogledom na pitoresknu lučicu, stare brodice koje pažljivo njeguju lokalni ribari."

Submarine Photo

Submarine Photo

Za sada je Volosko sezonski tip restorana otvoren do jeseni, ali uz prelijepu lokaciju je ujedno i jedina Submarine adresa gdje možete kušati njihova rebarca i tacose. Na pitanje omiljenog burgera morali su zastati i malo promisliti, ali kroz smijeh su odgovorili kako je Smokehouse (kombinacija drniške pancete, domaćeg BBQ umaka) još uvijek u vodstvu iako mu „ozbiljnu konkurenciju“ stvara novi Hipster style sa svježim baby špinatom, avokadom, sjemenkama konoplje, jajem i Special Submarine umakom.

Submarine Photo

- Osim burgera ljudi jako dobro reagiraju na krumpiriće s umakom od bijelog tartufa i Grana Padana te na kombinaciju s komadićima kobasice crne slavonske svinje i BBQ mayo umakom.

Submarine Photo

Novost u njihovoj ponudi su Superfood salate, a posebno su ponosni na onu sa svježim avokadom, grilanom piletinom, povrćem i pesto Genovese umakom.

Submarine Photo

- Što si još želimo? Pa želimo se pozicionirati kao vodeći domaći lanac burgera i s vremenom proširiti i van granica. Želja nam je da vam Submarine prvi padne na pamet kad netko spomene burger. Svjesni smo da su upravo ljudi ti koji čine brand takao da stalno organiziramo edukacije i provodimo različita testiranja. Stalno se trudimo našim gostima pružiti nešto novo i zanimljivo pa evo nakon ispuhane četiri svjećice na našoj „torti“ želimo si još puno sretnih i sitih gostiju koji će nas pratiti na našem putu – zaključio je Luka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:36