VOLITE LJUTO? ONDA JE OVO ZA VAS!

SUBMARINEOV “LJUTI” BURGER: Prije konzumiranja morate potpisati Izjavu o odricanju od odgovornosti!

 Submarine
U sklopu Ljutog mjeseca koji Submarine organizira u svojim restoranima s ekipom “Volim Ljuto”, osim novih ljutih umaka najhrabriji mogu rezervirati i “Hot Mama” burger čiji je broj ograničen, a definitivno nije za one osjetljivije, poručuju iz Submarinea.

Novo prijateljstvo i suradnja dva renomirana hrvatska branda Submarine Burgera i Volim Ljuto započela je, blago rečeno, na vatren način, odnosno održavanjem prvog natjecanja u testiranju ljutih burgera, (do sada su slična natjecanja podrazumijevala isprobavanje “samo” ljutih papričica), nastavilo se uvođenjem Volim Ljuto mjeseca u svim Submarine restoranima te osmišljavanjem brutalnog ljutog burgera “Hot Mamma”.

Submarine

Da nije riječ o šali, ukazuje i činjenica da će se navedeni burger spremati u odvojenom Volim ljuto kutku Submarine kuhinje s posebnim priborom, a gost će prije konzumiranja morati potpisati Izjavu o odricanju od odgovornosti, u slučaju zdravstvenih problema. Uz burger dobit će i ono što bi koliko-toliko moglo pomoći za preživljavanje takve doze ljutog šoka, a riječ je o pivu i vrču mlijeka.

Kako su ozbiljno krenuli u ljutu priču dokazuje činjenica kako je Submarine ekipa prošla i posebnu edukaciju od strane Volim Ljuto ekipe u vezi pripreme chili papričica i umaka te upozoravaju kako će samo rijetki moći zbilja i pojesti ovaj burger.

Prvo natjecanje u testiranju ljutih burgera

Stanje na “terenu” i izdržljivost po pitanju ljutine najbolje su provjerili tijekom nedavnog održanog natjecanja, u kojem je 15 pomno odabranih sudionika trebalo pojesti 5 burgera različite ljutine.

Vrlo su hrabro započeli s testiranjem te su se crvenilo i suze počele pojavljivati u trećem krugu, odnosno pojavom Fatalii papričica.

Pravi ljutomani su se iskazali u burgerima s posebnom Volim Ljuto pastom, koja je osmišljena ekskluzivno za Submarine, a najizdržljiviji među njima bio je Davor Kustec, prvi Submarine Hot Burger Ninja koji je uspio pojesti burger obogaćen brutalnom Carolina Reaper papričicom.

Submarine

Da vam približimo koliko se zaista radi o velikom pothvatu riječ je o papričici koja se nalazi u Guinessovoj knjizi svjetskih rekorda kao trenutno najljuća papričica na svijetu s prosječnom ljutinom od 1.569.300 SHU, dok je kod pojedinih papričica izmjereno i preko 2.000.000 SHU, odnosno Scoville jedinica.

Broj Scoville jedinica označava količinu capsaicina, odnosno kemijskog spoja koji potiče kemijske receptore živčanih završetaka u koži, prisutnih u određenoj papričici.

Bilo je tu plača i crvenila s jedne te smijeha i podrške s druge strane. Ovo vatreno krštenje samo je uvod u zajedničku suradnju u kojoj su spremili poseban ljuti burger Hot Mamma, čija je količina ograničena te će ga biti moguće probati samo u restoranu u Radničkoj 34.

Ekskluzivna Volim Ljuto pasta od Trinidad Scorpion Moruga papričice

Hot Mamma burger se sastoji od 100% junetine iz lokalnog uzgoja, Special Submarine umaka, svježe zelene salate, grilanog topljenog sira, listića kiselog krastavca te posebne Volim Ljuto paste koja je napravljena ekskluzivno za Submarine, od Trinidad Scorpion Moruga papričice, čija ljutina također doseže 2.000.000 SHU.

Submarine

Za ovaj brutalno ljut burger se treba najaviti ekipi u Submarineu, putem njihove Facebook stranice, a moguće ga je probati utorkom i petkom od 18 do 21h.

Oni koji vole ljuto, i vjeruju kako ovakav burger mogu preživjeti, definitivno moraju posjetiti Submarine u Radničkoj 34 gdje će na pravi način testirati svoje granice. Za one koji bi samo “malo” rasplamsali originalne Submarine okuse, u svakom restoranu mogu dobiti tri vrste posebnih Volim Ljuto umaka.

Zaključak ove suradnje je kako je ljuto definitivno ušlo na velika vrata u Submarine restorane, i kako se ova ekipa s tim niti malo ne šali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:30