UKLJUČITE FEN!

SUŠIMO VRGANJE Evo kako to najjednostavnije učiniti

Evo kako!

Ovo s fenom je šala, ali svakako bismo vam preporučili da dio vrganja osušite pa da za njima možete posegnuti tijekom zime! :)

Kako ćete to učiniti? Evo nekoliko savjeta:

  1. Nemojte ih prati niti močiti. Eventualne nečistoće odstranite kistom.
  2. Zadržite stapke – one su također pune okusa. Odstranite samo najdonji, tvrdi dio.
  3. Izrežite ih prilično tanko, na debljinu od otprilike 2 mm (logika je jednostavna – što su tanje, to će se kraće sušiti).
  4. U jednom ih sloju posložite na pleh i stavite u pećnicu na 40 °C.
  5. Ako imate ventilator u pećnici, uključite ga i ostavite gljive unutra otprilike 40 minuta.
  6. Provjerite jesu li se osušile (gotove su kad im se krajevi zaviju). Ako nisu, okrenite ih i ostavite da se suše još pola sata.
  7. Neka se potpuno ohlade prije nego što ih preselite u staklenke.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 20:49