ŠTO VAS OČEKUJE OVE GODINE

SVE KUĆICE ZAGREBAČKOG FULIRANJA: Četrdesetak restorana i barova u središtu Zagreba!

 Sandro Sklepić
Uvijek originalno i puno dobre vibre, Fuliranje i ove godine od 29.11.2018. do 01.01.2019. očekuje svoje goste uz sjajnu glazbu, odličnu gastro ponudu i obilje dobre zabave.

Stiže nam četrdesetak najboljih restorana i barova, kopnenih i morskih, a neki će baš kod nas imati svoju zvjezdanu premijeru. Užurbano krčkaju i kombiniraju tradicionalne i neobične okuse s različitih strana svijeta; od skandinavskih delicija, južnoameričkih slasnih zalogaja, tradicionalnih hrvatskih, već pomalo zaboravljenih jela, azijskih fuzija, mesnih iznenađenja u smokeru, austrijskih okusa do španjolskih i čeških slatkiša.

Evo o kojim kućicama je riječ:

Atelier Køkken

Atelier Køkken adventska kućica svojevrsna je uvertira za otvaranje restorana u Tkalčičevoj tijekom sljedeće godine. Naglasak je na danskoj kuhinji, a na svojoj kućice će nuditi danski hot dog, kuhanu šunku sa hrenom te Kaiserschmarn.

Bakina padela

Kućica „Bakina padela“ sestrinska je kućica kućice „Kod Likote“ , a na zagrebački advent donosi dašak tradicionalne kuhinje te domaćih ličkih proizvoda poput base ( krema od kiselog mlijeka), pola (zapečeni krumpir), kiselog zelja, čvaraka, kobasica, sira škripavca te domaćih krvavica i bunceka.

BarbaQ

Mojmir Žuvela nepresušan je izvor ideja i veliki zaljubljenik u meso. Spojio je svoje dvije ljubavi i prije nekoliko godina sam konstruirao ogroman smoker težak oko 450 kg iz kojeg izlaze najfiniji mesni mirisi. Na festivalu će, između ostalog, ponuditi pulled pork sendvič, pulled chicken tortilju, svinjska rebarca i sendvič od carskog mesa i sira.

Pasja Pekarnica Hov Hov

Kao ni prošle ni ove godine na Fuliranju neće biti zakinuti naši najdraži ljubimci! Dok će se vlasnici pasa na kućicama moći zaslaniti i zasladiti brojnim specijalitetima, njihovi čupavi prijatelji moći će isprobati svoje specijalitete zahvaljujući Pasjoj Pekarnici Hov Hov.

El Toro Restaurant&Ba

Sofisticirano uređenje, visoki gastronomski standardi, latinska kuhinja, kombinacija restorana i bara te ugodna atmosfera aduti su i glavni recept za uspjeh ovog „it“ mjesta u gradu. El Toro Restaurant&Bar predstavlja gastrotainment koncept – spoj jedinstvenih kulinarskih iznenađenja i opuštenog clubbinga. Na Festivalu će se, između ostalog, predstaviti sa svinjskom šiškobasom bez ovitka, telećom hrenovkom te junećim šiškobasom.

Fermaj tovara

Kako bi u Zagrebu predstavili Istarske delicije, spojila su se dva OPG-a, jedan sudjeluje s domaćim istarskim kobasicama, a drugi s domaćim istarskim vinom. Sljubili su svoje namirnice pa ćete kod njih jesti kobasice u vinu i ružmarinu te domaći istarski ombolo, svinjski lungić u vinskom toću. A kako bi istarski obrok bio potpun pripremat će domaće kroštule i mafine po posebnoj recepturi samo za Fuliranje.

Submarine

Ovaj je koncept prvi put zaživio u zagrebačkoj Frankopanskoj ulici prije četiri godine, u središtu Zagreba. Danas je Submarine ponosni vlasnik restorana na devet lokacija u šest gradova te je sve više onih lokacija gdje se pojavljuju u „Pop Up“ varijanti. Za Advent na Stossmayerovom šetalištu pripremaju posebno blagdansko izdanje burgera.

Time

Time će se ove godine predstaviti Grinch grahom, Thai kobasicom, Sarma kobasicom, Time bunom i desertom.

The Garden Bar & Kitchen

The Garden Bar & Kitchen je prije svega koncept prostor u centru Zagreba, carstvo craft piva, ali i mjesto koje nudi iznimno ukusnu hranu te je sve praćeno sjajnom glazbom. Na Festivalu će se, što se hrane tiče, predstaviti s buncekom i zeljem te patkom i mlincima.

BreadClub

Na Fuliranje nam ove godine dolazi ekipa koja se okupila pod nazivom "BreadClub". Ova četvorka već je dobro poznata javnosti, a radi se o jednom od najboljih hrvatskih chefova u hrvatskoj gastronomiji - Dino Galvagno, pastry chefica Ivana Čuljak, Zrinka Zajec jedna od zaslužnih za divan K3 - Kruh na treću te Karlo Vulin kojeg povezujemo s pekarnicom Kroštula iz Pakoštana. Ova ekipa odlučila je na Fuliranju ponuditi neke svoje zamisli i recepture, a dobar dio njih se još isprobava i dorađuje.

GINgle bells

Za najbolje provode na Fuliranju već četvrtu godinu zaredom bit će zaduženi dečki s GINgle bells kućice. Osim po svojim odličnim koktelima od gina poznati su i po tome da su uvijek spremni dodatno nas razveseliti svojim potpuno neočekivanim performansima.

Good Food

Good Foodu ovo je debitantska sezona na Fuliranju. U svojim receptima koriste jednostavne sastojke. Namirnice su domaće, uvijek svježe i iz našeg podneblja. Na svojoj će kućici nuditi goulash, roast beef burger, buncek burger, winter burger, salmon burger, pastrami sandwich...

T&T

T&T kućicu predstavlja dvojac Fran&Marko. Njihov glavni adut je Street Sarma u pecivu koja je prošli Advent bila nacionalni hit. Ove su godine ponudu proširili na grah s kobasom, King buncek i street pašticadu.

Trdelnik

Na ovoj kućici ćete moći pronaći tradicionalni češki trdelnik, slatko pecivo od poludizanog tijesta omotano na drveni valjak, posipano kombinacijom šećera, cimeta vanilije, drobljenog kikirikija i badema te pečeno na roštilju na drveni ugljen.

Jarunski dvori

Jarunski će dvori na Festivalu nuditi čarobnu piletinu s kajmakom, specijalku, jarunske ćevape, gurmansku pljeskavicu te domaće kobasice.

Wurst

Originalni je austrijski street food, koji već neko vrijeme oduševljava izbirljiva nepca Zagrepčana i mnogobrojnih turista, a početkom prosinca seli se na Fuliranje. Uživat ćete u slasnim austrijskim kobasicama i kuhanim vinima, čiji su recepti stigli ravno iz srca europskih skijaških prijestolnica.

Kascheta

Od hrane će na Festivalu nuditi dva burgera koji s odlično prošli na Burger festu, Kascheta burger i Smoke burger sa odležanim junetinom i Crnom gicom, odlične domaće kobasice, te kuhano vino i voćno kuhano vino. Na Adventu nastupaju zajedno s Meat The Kingom.

Lola Street Food/Bar

Lola Street Food/Bar, projekt koji je uspješno završio svoju drugu Hvarsku sezonu. Postavljen na noge od trojice domaćih, koji znaju što rade, Tonči Trbuhović, Mateo Mihovilčević i Milan Ivanović. Na Adventu će nuditi buncek bun, dim sum, Lola do Tokya, arancine i sweet bun.

Lumperaj

Po dašak prave čarolije skoknite na kućicu Lumperaj gdje ćete pronaći mini germknedle posipane jestivim šljokicama i listićima badema. U svojim šljokastim germknedlicama uživat ćete jednako bilo da ste ljubitelj klasičnog punjenja s pekmezom od šljiva ili ste spremni isprobati i nešto novo, one punjene kremom od badema.

Majushka

Jelovnik Majushke će se sastajati od 9 vrsta raznih korneta (u obliku mikrofona) u raznim bojama i okusima, više vrsta kokica, jedinstvenih slanih ražnjića u varijanti tosta (u svim bojama).

Mangosta

Totalno otkačena ekipa već godinama je sveprisutna, a najčešće na zagrebačkim open-air festivalima. Nude čak dvadesetak vrsta koktela, desetak vrsta sokova i smoothija i petnaestak vrsta rakija i likera.

Milky

Svi pamtimo bakine palačinke, jer ona ih uvijek peče najbolje. Kako ih pripremiti da budu sočne i mekane, da se lijepo daju zamotati, e to su bakine tajne. Ali zna to još netko – pravi činkoznalac– Milky, koji već ponosno nosi naziv kultne zagrebačke palačinkarnice. Koji će se okusi naći na Fuliranju još ne znaju, ali će uskoro objaviti.

Mr. Bjorg

Radi se o skandinavskom street foodu, a na meniju će se naći sendvič sa švedskim mesnim okruglicama, danski hot dog, švedski hot dog, norveški hot dog, sendvič s mesnim sirom, švedski vafli te skandinavske cimet rolice.

Hot dog with pickles and arugula and smoked beer snacks
Getty Images/iStockphoto

Munchy

Fine kombinacije koje Munchy nudi inspirirane su putovanjima u Aziju i istok Europe. U ponudi će se pronaći pileći i veganski curry, deep fried proscuitto wrap, deep fried chicken wrap te deep fried veggie wrap.

Nonina tajna

Kažu da ćete kod njih pronači najbolje slastice u gradu, a palačinke su definitivno jedno od tih jela. Osim palačinki u ponudi će imati i fritule.

Pizza&BBQ Buffalo

Na Fuliranju će nuditi pizzu Buffalo, margheritu, vege pizzu, adventsku pizzu, istarski bak, napaljenog boškarina te prasca u koritu.

Pommes frites

Osim dvije vrste pommes fritesa, najavljuju pečena pileća krilca, pohanu mozzarellu, pohanu hrenovku u pomfritu i pohane masline.

Chiquita Churrosita

Churros, ukusni prženi štapići od tijesta ,zvjezdastog oblika, posuti šećerom i uronjeni u toplu čokoladu odavno su bili doručak ili after-party snack u Španjolskoj, a sada dolazi i na Fuliranje.

Rakijarnica&Mason burgers&Staff

Magični eliksir zabave i rado viđen gost svakog dobrog tuluma pretvorio je viziju vlasnika Rakijarnice u stvarnost i omogućio legendarni status njegove adventske kućice. Rakijarnica koja se može pohvaliti morem okusa domaćih kratkih pića s godinama je mnogima omogućila nezaboravne večeri kojih će se rijetko tko u potpunosti moći i prisjetiti. Mason će u ovoj priči nuditi Mason burger, Smokey Dolac burger te kraf dogse (domaću hrenovku, mesarsku kobasicu i pikantnu mesarsku kobasicu).

Ramen bar

Ponuda hrane će se sastojati od Tonkotsu ramen
a, Pork belly sendviča, Tuna poke bowla, Thai blastera, Vindalooa od janjetine i junećih obraza, Sticky toffee puddinga i kuhanog vina.

RougeMarin

RougeMarinova Advent ponuda će se satojati od marguez janjeće kobasice, frankfurter teleće hrenovke, češnjovke s kimchijem, chorizo kobasice, pulled porka, ''poderanih gaća - slanih i slatkih'' te ručnorađenih germknedli.

Sljeme

Sljeme je zimski dom koji mami posjetitelje karakterističnim proizvodima sa skijališta, odnosno germknedlama raznih okusa i kuhanim vinom.

SONY DSC

St. Moritz

Švicarski St. Moritz maleno je mjesto koje se smjestilo neposredno uz švicarsku granicu s Italijom. Osim po luksuznim hotelima, poznat je i po brojnim, ludim Apres-ski partijima te vrhunskim gastro specijalitetima. No ove godine, umjesto 8h vožnje, dovoljno je samo prošetati do Fuliranja kako bi osjetili djelić te atmosfere. Ponuda obuhvaća St. Moritz special sausage with frites ,Swiss dog - razne kobase u pecivu preliveni Raclettom, Tornado potato - spiralni krumpir s chillijem i sirom, Swiss Choco Fondue - brownie keksi preliveni čokoladnim fonduem, Crispy Oreo i Swiss Germknödel.

Uz prethodno navedene, na Fuliranju ćete pronaći i sljedeće kućice: BSH, Fun shop, Fritula, Jeremy, Papaya, Mime's Gourmet bar, Photo boutique, Tvornica Djeda Božičnjaka i Veganšpek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:19