Bologna
Svinjetina, govedina ili oboje, začinjeno češnjakom, kuhano i dimljeno.
Bresaola
Na zraku sušen goveđi filet, dozrijevan tri mjeseca.
Butifarra negra
Mljevena svinjetina, krv i iznutrice, začinjeno paprikom.
Cervelat
Dimljena kombinacija svinjetine i govedine.
Chorizo
Grubo mljevena svinjetina začinjena ljutom paprikom, pimenton i češnjakom.
Culatello
Suho dozrijevan i na zraku sušen svinjski but.
Finocchiona
Mljevena svinjska plećka i obrazi s crnim paprom, češnjakom i komoračem.
Guanciale
Sušena svinjska obrazina uvaljana u suhe začine.
Kabanos
Dugačka i tanka sušena svinjska kobasica začinjena kimom i crnim paprom.
Hladetina
Komadi svinjske glave i papaka u želatini.
Jamon Iberico
Pršut od crne svinje, nasoljen i dozrijevan do dvije godine.
Landjäger
Na zraku sušena kobasica od govedine i svinjetine sa šećerom, vinom i začinima.
Lap Cheong
Sušena i dimljena kobasica sa šećerom, mješavinom pet začina i vinom.
Lardo
Svinjska mast s leđa uvaljana u suhe začine i začinsko bilje.
Lebenwrust
Kobasica za razmazivanje od svinjetine.
Lonzino
Nasoljeni i sušeni svinjski kare.
Mortadella
Polutrajna kobasica od svinjetine i masnog tkiva, s češnjakom i začinima.
‘Nduja
Fermentirana kobasica za razmazivanje od svinjske potrbušine, plećke i slanine.
Paio
Začinjen i dimljen svinjski vrat s ljutom crvenom paprikom.
Pancetta
Svinjska slanina začinjena biljem i začinima, nasoljena i sušena na zraku.
Pepperoni
Kobasica od svinjetine ili svinjetine i govedine, začinjena crvenom paprikom.
Pršut
Sušeni svinjski but, nasoljen i dozrijevan do tri godine.
Sudžuk
Sušena kobasica od govedine i masnoće, začinjena češnjakom i začinima.