PROMOCIJA NOVOG ALBUMA KOD BIBICHA

TOMEC & GRABBER: Njihova borba za hrvatsku glazbu nalik je onoj za soparnik koji je daleko smisleniji street food od žilavog pizza cuta!

 Official Page Tomec Grabber
 

"Njih dvoje s tradicijskom glazbom čine ono što bi načelno trebali činiti i turistički djelatnici. Tradiciju ponuditi s pomakom, a staro upakirati na nov način; autohtono prezentirati s dozom modernosti, a lokalno tako da bude globalno prepoznatljivo; naše predstaviti na atraktivan način, a po povoljnoj cijeni." napisao je Aleksandar Dragaš za Jutarnji list u svojoj recenziji novog albuma talentiranog dvojca Tomec & Grabber.

Krešimir Tomec i Marco Grabber izdali su novi album pod nazivom "Deep Into Croatia" gdje nas kroz moderan pristup vode na glazbeno krstarenje Lijepom našom od Istre preko Zagorja i Međimurja pa sve do Podravine kako se izrazio i sam Dragaš. Uz Marca Grabbera, jednog od sukreatora najnovijeg albuma originalne hrvatske elektronske glazbe s potpisom, iza DJ pulta naći će se i Stipe Jazzy Sirinic te istarski glazbenik i selektor glazbe Dražen Dobrila.

Official Page Tomec Grabber

Polovicom kolovoza, točnije 17. mjesecu službeno će predstaviti spomenuti novi album i to u skradinskoj Amabasadi by Bibich. Događaj je zamišljen kao simbioza glazbe i gastronomije tako da će se za drugi dio pobrinuti poznati chef Mate Janković i Vesna Bibić.

Ustupljene fotografije

Zagreb, 190618. 
Kuhar Mate Jankovic izdao je knjigu Hrvatska kuharica.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markicevic / CROPIX

Mate i sam uvelike doprinosi promociji hrvatske gastronomije čemu svjedoči i njegov urednički angažman na knjizi Croatia - The cookbook. Sretnici koji su imali prilike probati Vesnine delicije, nedvojbeno će vam reći kako se može stati uz bok boljih hrvatskih chefova na sceni. Budući da se sve odvija u Ambasadi by Bibich ne iznenađuje kako će se upravo oni pobrinuti za vinsku pratnju za koju ne sumnjamo da će biti sjajna.

/ Bibich Official Facebook Page

Osim toga, pridružit će im se i braća Chiavalon sa svojim nagrađivanim uljima te Paška sirana sa svojim proizvodima. NinaGina Pastries zadužena je za slatki program, specijalni glazbeni gost večeri je Boštjan Golinar, slovenski klasični pijanista koji će popratiti glazbenu-gastro večer s nekoliko evergreen klasika. Više o samom eventu kao i rezervacijama potražite na Facebook stranici Ambasada by Bibich budući da će broj mjesta biti ograničen.

"Naime, “borba” koju za hrvatski etno/world music na “Deep Into Croatia” vode Tomec & Grabber nalik je onoj za soparnik koji jest nešto zahtjevnije, ali i daleko smislenije ponuditi pod street foodom od tek još jednog u nizu masnih i žilavih pizza-cutova. Negdje u tom trokutu leži i enigma, ali i rješenje naše turističke, ali i hrvatske world music ponude." zaključio je Dragaš u svojoj recenziji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:15