Ovaj hladni dan je savršen za pripremu prhkih šapa koje će vas vratiti u djetinjstvo.
Šape s orasima:
300 g brašna 300 g oraha 250 g šećera 350 g svinjske masti 2 jaja |
Priprema:
Jaja istući sa šećerom, dodati svinjsku mast, brašno i orahe. Puniti namašćene i pobrašnjene kalupe te peći desetak minuta. Poštaubati i pustiti da se tope u ustima.
Šape od rogača i pirova brašna
500 g pirova brašna 300 g svinjske masti 200 g šećera 200 g brašna od rogača 2 - 3 jaja (ovisno o veličini) 1 žličica praška za pecivo |
Priprema:
Zamijesiti tijesto i ostaviti ga barem sat vremena na hladnom. Kalupe za šape namastiti i pobrašniti te gotovo do vrha napuniti smjesom od tijesta. Peći na 170 stupnjeva 10-15 minuta. Šape vaditi iz toplih kalupa i po želji posuti šećerom u prahu.