RECEPTI MLADENKE ŠARIĆ

TRADICIONALNI KOLAČI: Bakine šape s orasima i rogačem!

 Berislava Picek / Hanza Media
Ova bivša novinarka je za Dobru hranu pripremila tradicionalne hrvatske slastice!

Ovaj hladni dan je savršen za pripremu prhkih šapa koje će vas vratiti u djetinjstvo.

Šape s orasima:

300 g brašna
300 g oraha
250 g šećera
350 g svinjske masti
2 jaja

Priprema:

Jaja istući sa šećerom, dodati svinjsku mast, brašno i orahe. Puniti namašćene i pobrašnjene kalupe te peći desetak minuta. Poštaubati i pustiti da se tope u ustima.

Berislava Picek / Hanza Media

Šape od rogača i pirova brašna

500 g pirova brašna
300 g svinjske masti
200 g šećera
200 g brašna od rogača
2 - 3 jaja (ovisno o veličini)
1 žličica praška za pecivo

Priprema:

Zamijesiti tijesto i ostaviti ga barem sat vremena na hladnom. Kalupe za šape namastiti i pobrašniti te gotovo do vrha napuniti smjesom od tijesta. Peći na 170 stupnjeva 10-15 minuta. Šape vaditi iz toplih kalupa i po želji posuti šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 23:29