VEGAN TUŽI BURGER KING

TRAŽI SE ODŠTETA OD PET MILIJUNA DOLARA: Vegan tužio Burger King zbog tragova mesa u biljnom burgeru!

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 20.11.2019. u 11:30

Hipster businessman during lunchtime
Getty Images/iStockphoto

Vegan je optužio Burger King da biljni burger Impossible Whopper proizvodi u dodiru s mesnim burgerima te tuži lanac brze prehrane zbog prijevare potrošača.

Phillip Williams iz Georgije u tužbi pred saveznim sudom u Miamiju naveo je da je naručio biljni burger Whopper bez majoneze u Burger Kingu i rečeno mu je da se burger peče na istom roštilju kao i oni od piletine ili govedine.

On dodaje kako u lancu nije vidio nikakve obavijesti potrošačima o toj praksi.

Williams, koji ne jede i ne pije životinjske proizvode, kaže da ne bi naručio burger da je znao da je "zagađen" mesnim tragovima ili pečen u dodiru s mesnim proizvodima.

Lanac sa sjediištem u Miamiju reklamira svoj biljni proizvod na internetskoj stranici tvrdnjom da sadrži nula posto govedine. Whopper ima rajčice, salatu, majonezu, ketchup, krastavce, luk i pecivo sa sjemenkama sezama. Bez majoneze taj se vegetarijanski burger smatra veganskim. U tužbi se navodi da se Burger King lažnim reklamiranjem financijski okoristio veganskom opcijom koja nije veganska. Burger King odbio je komentirati tužbu, no na internetskoj stranici nudi opciju pripreme burgera bez doticaja s mesom.

Impossible Foods Inc., koji proizvodi biljni burger, kaže da on nije namijenjen veganima ili vegetarijancima neko ljubiteljima mesa koji žele smanjiti unos životinjskih proteina. Tužbom se traži odšteta od najmanje pet milijuna dolara.

Izdvajamo

Iz drugih medija