GASTRO CVEBE

TRI DOGAĐAJA KOJA NIKAKO NE BISTE TREBALI PROPUSTITI U RUJNU: U Hrvatskoj je sve samo ne dosadno!

 Getty Images/iStockphoto
Što se novo kuha?

Štrudlomanija u Jaškovu

U nedjelju 16. rujna na tri lokacije u Jaškovu - selu štrudle, odnosno na središnjoj pozornici, u kuriji Jaškovo te u restoranu Žganjer, održat će se 3. Štrudla Fest. Bit će to prilika da se kušaju štrudle s više od 60 vrsti punjenja. 3. Štrudla Fest ugostit će i prijatelje s koprivničkog Renesansnog festivala u čijoj će se kućici moći kušati podravske štrukle i razne druge delicije od koprive, uključujući bregovsku pitu koja se nalazi na listi nematerijalnih kulturnih dobara RH.

Beer & Burger Fest u Čakovcu

Čakovec je definitivno grad koji ne biste trebali propustiti u istraživanju kontinentalne Hrvatske jer na Trgu Republike 21. i 22. rujna možete uživati u odličnim burgerima i domaćem pivu, i to u sklopu 2. Beer & Burger Festa. Lokalni restorani i više od deset pivovara jamče odličan izbor hrane i pića, a garanciju za dobru zabavu preuzimaju Hladno pivo i Zadruga.

Tunalicious, Poreč

Close up man fish fillet at fish market in Japan
Getty Images/iStockphoto

Ako ste ljubitelj tunjevine, pa i ako niste na jesenskom odmoru u Poreču, svakako navratite idući vikend. Naime, od 13. do 15. rujna održava se Tunalicious Street Food Festival. Ove godine na porečkoj rivi čekaju vas još bogatiji gastro koncept i brojni gastro korneri: Burger Bar, Tuna Bites, Sushi Bar, Sea Food, Tuna Bar te Sweet Bites Bar. Bit će to i prilika za uživanciju u craft pivu i domaćim vinima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:09