CEKERI PUNI DIVOTA

TRI NAMA NAJDRAŽE SVJETSKE TRŽNICE: Obožavamo putovanja i hranu. Ove tri lokacije su pravi raj za zaljubljenike u dobru hranu!

 Getty Images/iStockphoto
Ako ne fizički, bar smo putem fotografija prešli najljepše tržnice na svijetu te vam donosimo pregled istih!

BOQUERIA - ponos Španjolske

Barcelona, Spain- November 11, 2011: Main entrance from the Ramblas to La Boqueria Market in Barcelona. The Mercat de Sant Josep de la Boqueria, often simply referred to as La Boqueria, is a large public market in the center of Barcelona and one of the city's foremost tourist landmarks, known for its diverse selection of goods.
Ingenui

Ova tržnica ima stoljetnu prošlost, a na njenim štandovima možete pronaći apsolutno sve, od igle do lokomotive. Štandovi sa suhomesnatim proizvodima, povrćem, voćem, svježom ribom i morskim plodovima, mesnice, delikatesne prodavaonice, štandovi sa začinima su samo od nekih koje na Boqueriji morate posjetiti. Boqueria je jedna od turistički najposjećenijih tržnica na svijetu, ali je i postaja brojnih chefova restorana u Barceloni koji svoje namirnice nabavljaju upravo na ovoj tržnici. Barcelona je općenito ''grad tržnica'' budući da broji više od 40 javnih tržnica koje datiraju još iz davnog 19. stoljeća. Sve su jedna impresivnija od druge, a manje možda imaju čak i više šarma od Boquerije.

GRAND BAZAAR - put u Istanbul

Istanbul,Turkey - October 30, 2014: Shops in the Grand Bazaar, Istanbul. The bazaar contains 4000 shops and dates back to the 15th century.NikonD3x High ISO
Pavliha

Grand Bazaar (Velika tržnica) u Istanbulu je jedna od najvećih i najstarijih zatvorenih tržnica na svijetu, koja se prostire duž 61 ulice te broji više od 4 000 prodajnih mjesta, štandova i trgovina. Dnevno njenim putevima prođe između 250 i 400 tisuća posjetitelja. U 2014. godini je bila proglašena najposjećenijom turističkom atrakcijom s preko 90 milijuna posjetitelja godišnje. Grand Bazaar se smjestila u istanbulskom okrugu Fatih, obuhvaća površinu od više od 50 tisuća metara kvadratnih. Gradnja tržnice je započela 1461. godine kada se tržnica počela raditi od drvenih konstrukcija, a danas je u potpunosti sagrađena od kamena i cigle. Na ovoj najvećoj tržnici u Turskoj možete kupiti apsolutno sve, a najpoznatije je po zlatu, tkaninama i keramici te svakako slasticama.

CHELSEA MARKET - bivša tvornica Oreo keksa

Chelsea Market Facebook Page

U početku je glavna svrha Chelsea Marketa bila opskrba profesionalnih chefova i kuhara amatera sirovinama i opremom, a nakon nekog vremena je započelo opremanje prodajnihm proizvodnih i skladišnih prostora kako bi se ostvarila nova kulinarska nastojanja. Ubrzo je lokalni steakhouse tamo postavio mensicu, veletrgovci koji su uvozili talijanske proizvode su započeli postavljati svoje štandove sa sirevima, maslinovim uljem i suhomesnatim proizvodima, a imala je i štand sa svježe cijeđenim sokovima, prije nego oni uopće bili ovako razvikani kao danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 18:22