NAJVAŽNIJI TRIKOVI

SVI TRIKOVI KOJE MORATE SVLADATI: Devet stvari koje profesionalni chefovi rade u kuhinji!

 Getty Images/iStockphoto
Trikovi za sve koji vole kuhati!

Ako volite kuhati iz hobija, evo par savjeta kako možete postati dobri kao i profesionalni chefovi!

Oštre svoje noževe

Sharpening a knife in the Japanese fashion. The Japanese traditionally use natural sharpening stones lubricated with water when sharpening knives.
Getty Images/iStockphoto

Noževi su najvažniji alati chefova, a iznimno je važno da budu oštri. Tup nož je opasniji od oštrog noža, zapamtite.

Nikad ih ne stavljaju u perilicu za posuđe

Knife Cleaning Under Running Water
Getty Images/iStockphoto

Pranje na ruke je najbolji način kako održavati noževe, a važno je i osušiti ih čim ih operete.

Začinjavaju i kušaju hranu dok kuhaju

Honey mustard sweet sour sauce cooking in hot pan at stove; close up; Chef's hand taking sample into spoon;
Getty Images/iStockphoto

Ako hranu posolite na kraju, sol će samo stajati na površini jela i neće se dobro sljubiti. Zato trebate začinjavati i kušati hranu u svim fazama pripreme.

Drže radnu površinu urednom

Closeup of unrecognizable restaurant chef placing finishing touches on a meal before putting it on serving hatch. He's putting small slices of meat on a dish and using serving tongs. He's wearing protective gloves when working with ready to eat food.
Getty Images/iStockphoto

Čistite kako prestajete koristiti određeni alat/površinu. Tako će vam na kraju ostati puno manje čiščenja.

Imaju posudu samo za otpatke

Chef working in his kitchen in restaurant. He is preparing asian food, cutting vegetable. This is real chef not model.
Getty Images

Pokraj daske za rezanje uvijek imajte posudu u koju ćete bacati sve nepoželjno. Na taj način će vam površina biti uredna, a smeće ćete lakše baciti.

Uvijek sole vodu u kojoj kuhaju tjesteninu

Steaming strainer of noodles.
Getty Images/iStockphoto

Jer na taj način začinjavaju tjesteninu, a voda od tjestenine se može koristiti i za kuhanje/zgušnjavanje umaka pa je poželjno da je začinjena.

Znaju kada koristiti ekstra djevičansko maslinovo ulje

Vodnjan, 061014.
Berba maslina u obiteljskom gospodarstvu Chiavalon. Braca Tedi i Sandro organiziraju berbu svojih i koperantskih stabala maslina. Dok radnici beru, u kusaonicu su im stigli americki turisti koji su dosli na testiranje maslinovog ulja.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Sebelic / CROPIX

Ono nije za kuhanje i obradu na visokim temperaturama, zapamtite!

Koriste ostatke kako bi napravili nova jela

Food in Bali is a complicated process with lots of chopping and preparation and mixing of exotic spices. Cooking classes are held in many of the hotels and restaurants.
Getty Images/iStockphoto

Tu pričamo o kostima, ostacima povrća i sličnim namirnicama za izradu umaka, temeljaca...

Prže začine

A man is grinding spices with a mortar and pestle. Kitchenware and other spices (oregano, paprika, red pepper, black pepper, cinnamon sticks, cardamon, cloves) are placed at the table. Taken on 7.29.2016 in the US, Portland, OR.
Getty Images/iStockphoto

Na taj se način okusi intenziviraju. Pripazite samo da vam ne zagore!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:43