DOBRI SAVJETI

TRIKOVI ZA PRIPREMU NAJBOLJEG RIŽOTA: ''Odabir riže je na vrhu prioriteta, a najbolje je koristiti carnaroli rižu!''

Postoji nekoliko jela koje provjereno mogu utješiti i vratiti osmijeh na lice, a jedno od takvih jela je sigurno i kremasti rižoto...

Ipak, da biste napravili stvarno dobar, kvaliteta namirnica je imperativ. Odabir riže je na samom vrhu liste prioriteta i nećete pogriješiti ako to bude riža kratkog zrna, najbolje carnaroli, a za hitne slučajeve poslužit će i arborio.

Cooked white rice in wooden pot
Getty Images/iStockphoto
 

Isto preporučuje i renomirana hrvatska chefica Ana Grgić koja gaji posebnu ljubav prema rižotima, a upravo su njezine recepture uvrštene u bibliju talijanskog klasika "Guida Gallo".

Getty Images/iStockphoto

Rižoto od može vam biti adut i za vrlo posebnu romantičnu večeru, ali u tom slučaju znajte i za veliku ljubav ljutike i riže koje se divno slažu. Iako je cijena ljutike paprenija od, primjerice, ljubičastog luka, popustite pred nešto većim iznosom ako ocijenite da prilika to nalaže.

Beetroot risotto with cheese in frying pan
Getty Images/iStockphoto

Ono što nikako ne smijete zaboraviti jest temeljac. Domaći temeljac teško je nadmašiti, a što se tiče masnoća, kad radite rižoto, nemojte brojati kalorije.

Vintage style photo of italian risotto with mushrooms
Getty Images/iStockphoto
 

Teško nešto može tako lijepo zaokružiti cijelu priču kao doza maslaca i malo parmezana pred kraj pripreme.

Tagovi

Izdvajamo

Iz drugih medija