NA NOVOJ LOKACIJI

TROGIRSKA SLASTIČARNICA DON DINO: Temperament grada skriven u ukusnim kolačima!

Popularna trogirska slastičarnica Don Dino, dobro poznata ljubiteljima vrhunskih slatkih zalogaja, na radost mnogih nedavno je otvorila svoja vrata u samom centru Splita

Kako je odluka pala da se prošire upravo u Split, i to u Tončićevu 2, pitali smo ponosne vlasnike novoga omiljenog mjesta za kavu i kolače u gradu.

- Glas o vrhunskom sladoledu i kolačima u našem trogirskom Don Dinu brzo se pročuo pa su nam uskoro počeli dolaziti gosti iz cijele regije, koji u Trogir idu samo radi naših slastica. Stalno su nas pitali kad ćemo više otvoriti slastičarnicu u Splitu i tako nam stavili bubu u uho - objasnili su nam Andrea i Grga Barić.

Starih kamenih zidova i vitrina prepunih primamljivih kolača, Don Dino je slastičarnica u kojoj će građani Splita i brojni turisti moći uživati u slasticama nadahnutima povijesti, ali i aktualnim trendovima: - Uvijek imamo barem deset vrsta torti, isto toliko vrsta kolača i 15-ak vrsta sladoleda, uključujući i one bez glutena i šećera. Kod nas ćete naći ‘klasike’ kao što su primjerice, cheesecake, macaronsi, torta Ferrero Rocher, tradicionalni trogirski rafiol, naše autorske torte i sladolede, a dio naše ponude diktira i sezonska ponuda voća. Uvijek imamo jednu bezglutensku tortu, jedan raw kolač te kolače i kekse bez šećera - objasnili su.

Pritom su nam naglasili da u ponudi za Splićane imaju slastice koje odražavaju temperament grada i mogu se pronaći jedino kod njih, poput torti Dioklecijan i Marmont: - Dioklecijan i Marmont osmislili smo posebno za našu splitsku slastičarnicu jer i na taj način želimo biti autentični i jedinstveni. Dioklecijan je sličan tradicionalnoj Splitskoj torti, ali uz mali kreativni pomak.

Torta Marmont, jer ipak se nalazimo uz samu Marmontovu ulicu, jedan je od favorita naših posjetitelja, a u njoj su višnje, badem, krema od vanilije i čokolada. Istaknuli su kako im je najvažnije da pri izradi slastica koriste najbolje, domaće i svježe namirnice, a upravo to, u kombinaciji s posebno osmišljenim receptima, jest ono što ih čini tako prepoznatljivima.

- Naša ponuda uvijek je u znaku sezone pa osim standardne ponude, trenutačno imamo slastice od, primjerice, šipka. Ne koristimo umjetna bojila i zaslađivače, emulgatore i biljne masti... Sve se poslužuje svježe pripremljeno. Ne pristajemo na kompromise po pitanju sastojaka, a gosti su to brzo prepoznali. U samo mjesec dana od otvaranja postali smo, kako kažu naši posjetitelji, njihovo novo najdraže mjesto u gradu. Na nama je, naravno, da njihovo povjerenje opravdamo i sačuvamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:56