Udruga „Renato – kuhari bez granica“ i PIK organiziraju veliku humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za ultrazvuk srca

U sklopu 9. vinskog festivala Vino.com održat će se humanitarna akcija u kojoj će sudjelovati kuhari bez granica kako bi pomogli udruzi u prikupljanju novaca za UZV pregled srca mališana

Predsjednik udruge „Renato – kuhari bez granica“ i akademik kulinarstva Branko Ognjenović najavio je kako će zajedno s generalnim partnerom PIK Vrbovcem u sklopu 9. vinskog festivala Vino.com u Hotelu Esplanade od 28. do 29. studenog organizirati veliku humanitarnu akciju.

Kroz dva festivalska dana, chefovi koji su se odlučili priključiti udruzi kuhat će različite specijalitete s PIK-ovim proizvodima te će po promotivnim cijenama prodavati gastronomske delicije, kako bi prikupili čim više novaca za UZV pregled srca najmlađih pripadnika naše zajednice. Mnogi roditelji nisu svjesni da njihova djeca imaju srčanu manu koja kasnije u životu može prouzročiti različite probleme njihovoj djeci. Kako bi se pomoglo u što ranijem otkrivanju srčanih mana djeci slabijeg imovinskog statusa, Chef Branko Ognjenović odlučio je pokrenuti ovu udrugu i svojom snagom, voljom i energijom spasiti što je više moguće djece.

U sklopu 9. festivala Vino.com kuhari bez granica pripremat će jela koja se odlično sljubljuju s vinima. Posjetitelji će moći uživati u specijalitetima od PIK-ovih proizvoda kao što su teleći perklet, glazirana teletina, pohana junetina te mnoge druge kreativne delicije koje će kuhati chefovi Branko Ognjenović i Marko Lučić iz PIK-a. Humanitarnoj akciji pridružit će se i druga velika imena hrvatske gastronomije – Dario Lide – dopredsjednik udruge, Damir Modrušan – Zigante, Vladimir Šajnović – restoran Šeflja, Krešimir Pavić – restoran Time, Draženka Moll – Stancija 1904, Uroš Urošević – gost kuhar iz Srbije, Almo Čatlak, Roko Tulić te mnogi drugi.

Neodoljive zalogaje s potpisom chefova velikog srca uz vrhunske proizvode iz PIK-a, svi zainteresirani moći će kušati 28. i 29. studenog od 12.00 do 20.00 sati u Hotelu Esplanade na 9. vinskom festivalu Vino.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:04