VINSKA DOGAĐANJA

URBANOVO: Festival za novu generaciju vinskih hedonista

 Ustupljene fotografije
Ove godine predstavljen je i novi koncept manifestacije Urbanovo – za novu generaciju vinskih hedonista, a uzvanike je oduševio i novo izgled i prezentacija dvorane. Tijekom petka, subote i nedjelje svoja vina predstavit će 24 vinara kojima su se pridružili i ostali izlagači.

U srcu Međimurja u Štrigovi, započelo je Urbanovo 2018., festival za novu generaciju vinskih hedonista. Ove godine zajedničkim snagama, festival organiziraju Društvo vinogradara i vinara Hortus Croatiae, Međimurska županija, Općina Štrigova, Turistička zajednica Međimurske županije i Turistička zajednica Općine Štrigova.

Ove godine predstavljen je i novi koncept manifestacije Urbanovo – za novu generaciju vinskih hedonista, a uzvanike je oduševio i novo izgled i prezentacija dvorane. Tijekom petka, subote i nedjelje svoja vina predstavit će 24 vinara kojima su se pridružili i ostali izlagači.

Pomoćnik ministra poljoprivrede g. Krešimir Ivančić, predsjednik Uprave HAMAG BICRO-a Vjeran Vrbanec, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik, predsjednik Društva vinara i vinogradara Hortus Croatiae David Štampar, župan Varaždinske županije Radimir Čačić, pomoćnik pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i more Dubrovačko – neretvanske županije Ivo Mujo, maršal Kujawsko-Pomorskog Vojvodstva Piotr Całbecki.

Prilikom otvorenja manifestacije, predstavljena je i unikatna boca, posebno dizajnirana za sortu Pušipel, koju će svi vinari koristiti za tu autohtonu sortu. A izgled i dizajn boce rezultat je promišljanja tima Društva vinogradara i vinara Hortus Croatiae s članovina dizajnerskog studija Reci da, te tvrtke Vetropack Straža.

Ustupljene fotografije

David Štampar, tijekom predstavljanja boce istaknuo je: „U Međimurju smo posebno ponosni i na našu autohtonu sortu Pušipel, u koju ulažemo zaista mnogo te radimo na podizanju kvalitete i afirmiranju sorte. Tome u prilog govori i činjenica da smo prošle godine dizajnirali unikatnu bocu u koju će se puniti vino sorte Pušipel. Smatrali smo da je Pušipel zaslužio da se kroz originalnu bocu dodatno istakne sorta koja je zasigurno simbol Međimurja. Od sada svi međimurski vinari imaju jedinstvenu bocu za naš Pušipel“.

Samom Urbanovu prethodilo je i međunarodno ocjenjivanje vina. Od 150 uzoraka, dodijeljeno je i 5 nagrada za najbolje ocjenjena vina. Nagrade su osvojili: „Pušipel Prestige, predikat 2015.“ –JAKOPIĆ, „Pušipel Classic 1, 2017.“ –CMREČNJAK, „Traminac – izborna berba prosušenih bobica, 2015.“ – OPG ĐURINSKI „Sauvignon, 2017.“ – CMREČNJAK, „Stridon Rose, 2015.“ – CMREČNJAK.

Međimurje svojom ljepotom prekrasnog krajolika, bogatom baštinom, gostoprimstvom uvijek ljubaznih domaćina, vrhunskim vinima i gastronomskim delicijama svojim gostima pruža jedinstven i neponovljiv doživljaj. Sve je to ucrtalo Međimurje na kartu atraktivnih turističkih destinacija koje posjećuje velik broj turista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:52