U BOŽIĆNOM BROJU DOBRE HRANE

VETERAN MIKSOLOGIJE MARIN NEKIĆ: Tri topla koktela koje s lakoćom možete i sami rekreirati!

Kad smo počeli planirati božićni broj Dobre hrane, bilo nam je važno da pokrijemo sve događaje bez kojih blagdani jednostavno nisu zamislivi.

Na popisu su se našli ukusna riblja večera za Badnjak, raskošni božićni ručak, bogate plate i pjenušci za proslavu Nove godine, kao i divni kolači te šareni keksi idealni za druženja s prijateljima. Pronašli smo kuhano vino pripremano po tajnom receptu, obišli i brojne zagrebačke kavane, ali nam je još uvijek nešto nedostajalo. Tražili smo iznenađujući začin za život, ukusno piće koje će oduševiti društvo, ali i koje bismo poželjeli pijuckati sklupčani uz dobru knjigu ili neki zanimljivi tv program.

Međutim, kome se obratiti s takvim zadatkom?

Javili smo se pravom veteranu miksologije Marinu Nekiću koji je kao od šale za nas osmislio tri topla koktela koje s lakoćom možete i sami rekreirati! Za blagdane se ovaj nasmijani barmen veseli Djedu Božićnjaku, sam je još uvijek u potrazi za svojim omiljenim toplim koktelom, a za kućne koktel-majstore ima i nekoliko dobrih savjeta: - Miješajte što manje sastojaka, učite recept po recept, griješite i ispravljajte te greške na ludim kućnim partyjima.

10 O'clock Tea

40 ml gina
15 ml svježeg soka limete
1 do 2 žličice meda
200 ml Mango ananas čaja (Harrisa)

Direktno u šalicu u kojoj planirate poslužiti napitak ulijte gin, sok limete i med te miješajte dok se med ne rastopi. Ulijte topli čaj koji ste prethodno napravili (mora odstajati i infuzirati se najmanje nekoliko minuta)Dekorirajte dehidriranim limunom i zvjezdicom anisa.

Više pročitajte u božićnom magazinu Dobra hrana koji izlazi u nedjelju 2.12.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:12