NA PUT OKO SVIJETA

VODIČ CONDÉ NAST TRAVELERA: Ovo su najljepši restorani na svijetu!

 DecoDome Facebook page
Portal Conde Nast Traveller je objavio listu najljepših restorana na svijetu

Otkrivamo vam najljepše restorane na svijetu, od restorana u palači do onih na bistrim plažama Balija!

BOTTEGA IL BUCO, IBIZA

1994. godine, par Donna Lennard i Alberto Avalle počeli su posluživati ručak u svojoj trgovini antikvitetima na Manhattanu. Njihova rustikalna talijanska hrana je brzo dovela do toga da se Il Buco ukorijeni u svakodnevicu New Yorka. Ovaj restoran služi tradicionalnu focacciu, talijanski pršut i sireve, domaću paštu, a ujutro služe pravi talijanski espresso.

QUADRI RESTAURANT, VENECIJA

Ovaj restoran je prvotno otvoren kao kafić davne 1775. godine na Trgu svetog Marka u Veneciji, a redovno su ga posjećivali Lord Byron, Alexandre Dumas i Marcel Proust. Danas su vlasnici ovog restorana Massimiliano Alajmo i njegov brat Raffaele, a služe hranu baziranu na ribi i morskim plodovima.

CARBON, PARIZ

Vlasnici ovog restorana su Sabrina Goldin i njen partner Stephane Abby, a služe kuhinju inspiriranom Argentinom, a sve se priprema na roštilju u kojem za potpalu koriste isključivo španjolski hrast. Služe pačja prsa dimljena na sijenu, odreske, kamenice, a interijer je inspiriran Buenos Airesom.

THE FRENCH LAUNDRY, KALIFORNIJA

Thomas Keller ikona je u svijetu kuharstva i, slobodno možemo reći, jedan od najboljih u povijesti. Ne biste vjerovali, ali on je Amerikanac i to jedini koji je istovremeno dobio tri Michelinove zvjezdice za dva različita restorana, The French Laundry i Nappa Valley. Autor je i brojnih kuharica pa njegovi recepti obaraju s nogu milijune poklonika. U svom restoranu French Laundry grilanu wagyu govedinu, kreativne sezonske salate, mini krafne, cappucino semmifredo, naravno, između ostalog.

LEO'S OYSTER BAR, SAN FRANCISCO

Ovaj se restoran smjestio u samom središtu financijske četvrti San Francisca, a interijer je inspiriran otočnom kulturom. Isto vrijedi i za hranu, služe svježe kamenice, školjke, škampe i jastoga. U dvorištu se nalazi ''tiki bar'' u kojem se nude retro kokteli.

EL PORTALON, DALT VILA, IBIZA

Vila Dalt se smjestila u 600 godina starom dvoru, a koncept restorana je usmjeren na sezonsku hranu organskog porijekla. Glavni chef je Joel Bonino, a specijaliteti uključuju katalonske pržene tikvice s medom te lignje punjene špinatom.

LIZA BEIRUT, BEIRUT

Beirut je nekad bio poznat kao Pariz Bliskog Istoka. Ovaj se restoran smjestio u Bustros palači, a ovdje se služi isključivo libanonska kuhinja.

WANDA CAFE, MADRID

Glavni je grad Španjolske već neko vrijeme pogođen financijskom krizom, ali pojavljuju se svježe zrake optimizma koje se očituju u novim mjestima koja su puna života. Ovo je jedno takvo mjesto. Zidovi su oslikani pastelnim nijansama, a fluorescentni tonovi se ističu na slikama koje se nalaze na zidovima. Na meniju se nalazi carpaccio od lubina, burgeri od leće i tofua s humusom od cikle.

ULU CLIFFHOUSE, ULUWATU, BALI

Ulu Cliffhouse je smješten iznad Indijskog oceana, s ogromnim beskonačnim bazenom. Glavni chef je Peruanac Diego Muñoz. Na meniju se nalazi ceviche od škampa koje nabavlja s lokalne farme, a u guacamole dodaje šipak koji uzgaja u vrtu restorana. Ovdje se nalazi i ''on-site'' studio za snimanje, a na otvorenju restorana su svirali Beastie Boys. Dovoljan razlog da se ''zaletite'' do Balija.

View this post on Instagram

Food for days come try it all @nvicl

A post shared by Ulu Cliffhouse (@ulucliffhouse) on

VESPERTINE, LOS ANGELES

Nakon što je radio u nekim od najboljih restorana na svijetu (poput Alinee), francuski chef Jordan Khan nastavio je svoj put u restoranu Vespertine. U vrijeme kada svi chefovi čine svoj meni i namirnice transparentnima, chef Jordan čini u potpunosti suprotno. Meni od oko 20 sljedova je koncipiran da gost ne zna što točno jede, što znači da ovdje, kao prvo, nećete znati što vam je na tanjuru, a kao drugo, od kuda potječe.

View this post on Instagram

September reservations now available.

A post shared by V E S P E R T I N E (@vespertine.la) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:47