U unutarnjem dvorištu jedne od najfrekventnijih zagrebačkih ulica nedavno je svoja vrata otvorio Haustor haus. Koncept? Nevelik, a šarmantan restorančić u kojem je imperativ kvalitetna namirnica. Ovaj mladi, ali perspektivan tim na čelu s chefom Lovrom Smetiškom prije svega ovu adresu želi etablirati kao mjesto gdje se dobro jede po vrlo prihvatljivoj cijeni.
Ako ih još niste posjetili, nadolazeći dani mogli bi biti prava prilika za to, a sudjelovanjem u našem nagradnom natječaju možete svaki tjedan osvojiti po dvije večere za dvije osobe ili jednu večeru za četiri osobe.
Natječaj se odvija u četiri kola kroz tjedne zadatke. Prvo kolo nagradnog natječaja, naziva 'Daj mi ime' odvija se na Instagram profilu Dobre hrane. Na njemu ćemo do srijede, 24.10.2018. u 11 sati objaviti tri fotografije jela iz restorana Haustor Haus, a vaš zadatak je u komentarima ispod objave predložiti naziv jela.
Nagrađujemo ukupno troje sudionika, po jednog za svaku fotografiju, a kriterij za odabir dobitnika je najkreativniji odgovor.
Tijekom sva četiri kola, u kojima vas očekuju razni zanimljivi zadaci, žiri će prema kriteriju originalnosti svaki tjedan izabrati troje dobitnika, a njihova imena i prezimena bit će objavljena na portalu Dobra hrana. Dobitnike prvog kola objavljujemo u ovom članku, u srijedu 24.10.2018. iza 12 sati.
Vama drage ljude koje biste poveli na večeru možete tagirati ili pozvati da se uključe u natječaj kako biste si povećali šansu za dobitak jer možda baš njihov odgovor bude najkreativniji.
Dobitnici su:
@fedizjp - Željka Jurović
@tihanaku - Tihana Kurotović
@barbara.k.u.l - Barbara Kulišić
Što možete osvojiti?
Uspjeli smo proviriti u njihovu kuhinju i otkriti što vam fino namjeravaju kuhati , a radi se o meniju u tri slijeda praćeno vinom te kavom za kraj hedonističkog putovanja.
Inače, ovdje se poštuje sezonalnost, koja je ujedno i glavna misao vodilja u kreiranju menija, te za ručak možete pojesti neku od izdašnih dnevnih juha, primjerice od rajčica i bosiljka ili karfiola s kokosom i domaćim brioche tostom. Tomino gnudi i tortelloni s confitiranom pačetinom, ricottom, maslac umakom te ovčjim sirom posebno će usrećiti ljubitelje tjestenine. Samo su neka od slasnih jela koja nude i špageti s hobotnicom, sočna bisket salata s mariniranim koromačem, juha od luka s cheddar sirom, možda najbolji juneći burger u gradu te rib eye s mladim povrćem.
O nadolazećim zadacima našeg nagradnog natječaja dodatno ćemo vas podsjetiti kako ne biste zakasnili ugrabiti novu priliku za osvajanjem večere u ovom šarmantnom zagrebačkom restoranu, a detaljna pravila natječaja može pročitati ovdje.