JE LI OVO IPAK SULUDO?

WASHUGYU GOVEDINA: Ima li uistinu smisla miješati Wagyu s Black Angusom?

 Getty Images
Japanska Wagyu govedina se smatra jednom od najboljih vrsta mesa na svijetu zbog jedinstvene prošaranosti masnoćom, načinu na koji se životinja hrani i kako se uzgaja te posebne teksture i okusa

Black Angus je pak škotska pasmina krava, također poznata po svojoj optimalnoj prošaranosti masnoćom. Ideja o križanju ove dvije vrste je nastala iz jednog razloga; postići iskustvo slično onome kod Wagyu govedine uz teksturu Angusa. Postoji nekoliko uzgajivača Washugyu govedine u SAD-u, ali samo jedan od njih, Japan Premium Beff, je zaštitio prije navedeno ime. Oni svoje meso proizvode u Oregonu zajedno s uzgajivačem Tad Yanom. Yano stoku hrani istim tehnikama koje se primjenjuju i na Wagyu govedini u Japanu što bi značilo da krave prakticiraju 100% vegetarijansku prehranu koja se sastoji od namirnica visoke energetske vrijednosti. Svatko tko je probao Wagyu govedinu će vam reći da vas brzo zasiti, često se poslužuje gotovo sirova budući da je toliko meka, a ideja da takav odrezak ispečete do kraja se čini sumanuta. Ima li smisla takav jedan komad mesa miješati s čvršćim, ne toliko mekim komadom kao što je Black Angus? I zašto tako cijenjenu životinju miješati s onom na drugoj strani svijeta? Što kažete, je li ovo pretjerivanje?

Svidio vam se članak? Pročitajte još!

CIJENA NIJE UVIJEK GARANCIJA KVALITETE: Skupocjene prevare u gastro svijetu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:19