SPONZORIRANI ČLANAK

ZALOGAJI S AJVAROM NOSE SE I NA MORE: Recepti uz koje je čak i ljeto u gradu podnošljivo!

    AUTOR:
    • Sponzorirani članak

  • OBJAVLJENO:
  • 11.06.2018. u 11:33

Kad temperature pređu 30 stupnjeva, jedini način da preživite gradske vrućine jest odlazak u prirodu ili na more. Naravno, ako ste u društvu podrazumijeva se da su u torbama dovoljne zalihe nečeg za grickanje.

Naš prijedlog su jednostavni zalogaji koje možete pripremiti unaprijed, spakirate i guštate u njima bilo da planirate piknik, vikend putovanje, šetnju po šumi, vožnju bicikla ili bilo koji oblik „aktivnog“ odmora.

Ovi zalogaji otporni su na vrućinu, ali ne i na gurmane, a kako bi vas podsjetili na more pripremili smo ih s ajvarom koji u sebi ima maslinovo ulje, ujedno je i novi član naše obitelji delikatesa. Prisjetite se samo ekskurzija ili nekih drugih dužih putovanja; zasigurno ćete se složiti kako je odličan trenutak kad se u pauzi otvori kutija pripremljenih pita i podjeli sa suputnicima. Jednako dobar osjećaj je i kad se vratite iz šetnje i sjetite se kako u ruksaku ipak imate spremno nešto za pojesti. Upravo takvi trenuci bili su nam inspiracija za recepte koje ovdje dijelimo s vama.

Za početak, tu su pitice od heljde s punjenjem od ajvara. Recepata za pite je valjda koliko i domaćica, ali tamo gdje su sir i ajvar s maslinovim uljem teško da može doći do pogreške. Tradicionalne recepte malo smo modernizirali heljdinim korama i pojednostavili način pripreme, a okus je ostao nepromijenjen. Baš kakav pamtimo s bakinih ručkova ili trenutaka kad nas je netko dočekao nakon napornog dana omiljenim obrokom.

 

Lagano pecivo s ajvarom s maslinovim uljem i šunkom poznato i kao „najfotogeničnije među odabranima“ svojim živopisnim izgledom razvedrit će i ukrasiti svaki stol s jelima, rođendanski, blagdanski ili izletnički, bez razlike! A ako želite biti ekonomični u kuhinji, ovo je recept vaših snova – uz malo truda i nekoliko prstohvata kreativnosti, svi viškovi hrane koje zateknete u hladnjaku ili netko ostavi na kratko vrijeme pretvorit će se u prava mala kulinarska remek-djela. A ako se za stolom nađu i najmlađi članove obitelji, uspjeh je zajamčen!

 

Tu je i jedan od najpoznatijih klasika francuske kuhinje, koji je brzo postao izuzetno popularan diljem svijeta zbog fantastičnog okusa i jednostavne pripreme. Quiche s mladim povrćem, bademima i ajvarom svojim sočnim okusom i zavodljivim mirisom, tako je zauzeo središnje mjesto na našem pikniku.

Izdvajamo

Iz drugih medija