INOZEMNA GASTRO SCENA

ZANIMLJIVA IZLOŽBA EKSCENTRIČNIH UMJETNIKA: Ako ste ljubitelj sladoleda, ovo ljeto morate biti u Londonu!

 Bompas&Parr Facebook page
Kremasta izložba!

Bompas&Parr, britanski food dizajneri specijalizirani za organizaciju eksperimentalnih jestivih iskustava su se ovaj put ''okomili'' na sladolede. Njihova velika izložba će se održati u Britanskom muzeju hrane, prvoj instituciji na svijetu posvećenoj isključivo hrani i piću.

Naziv izložbe je Scoop! A Wonderful Ice Cream World, a radi se o izložbi koja ''trigerira'' baš sva osjetila.

Izložba prikazuje predmete iz najveće svjetske zbirke pribora za sladoled. Posjetitelji su na putovanju kroz stoljeća povijesti sladoleda u Velikoj Britaniji i Europi.

Imaju priliku ući u komoru kako bi iskusili snagu leda, prošetali osvjetljenom špiljom sjajnog sladoleda, okusili nevjerojatan oblak sladoleda od vanilije i još mnogo toga.

Launching THIS WEEK! SCOOP: A Wonderful Ice Cream World is The British Museum of Food’s inaugural exhibition which will explore the past, present and future of ice cream at Gasholders London, Kings Cross. Guests will have the chance to walk through a futuristic luminescent cave with glow-in-the-dark ice cream, experience a sub-zero ice chamber to contemplate the awesome power of ice and taste a vanilla ice cream cloud. The celebratory show is centred on a curated selection of the world’s largest never-before-seen collection of ice cream paraphernalia, collected by Robin and Caroline Weir over four decades, where visitors will discover how our relationship with our favourite frozen treat has evolved through the ages. #bompasandparr #BMoFscoop #icecream #ice #kingscross #londonsummer #bmof

A post shared by Bompas & Parr (@bompasandparr) on

Izložba je otvorena javnosti od 3. srpnja do kraja rujna 2018. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:19