GASTRO SCENA

ZANIMLJIVA VEČER U DRAGI DI LOVRANA: Revival minulih vremena Kozlovićevih vina uz specijalitete Denija Srdoča!

 Robert Pichler
Svatko tko se bar jednom otisnuo put Kvarnera, vjerojatno je čuo za staru ljepoticu ukopanu u središte Učke pod kojom puca pogled na cijeli Kvarnerski zaljev, a koja plijeni poglede svojom ljepotom, mirom i elegancijom. Draga di Lovrana. Posljednja subota u subotom bila je rezervirana sljubljivanje arhivskih Kozlovićevih vina i specijaliteta Denija Srdoča.

Zanimljivo je naglasiti kako je Draga di Lovrana bila omiljeno izletište visokih dužnosnika austro-ugarske monarhije u čijim ljepotama je uživao i sam car Franjo Josip. Teško je i zamisliti da se ovdje početkom stoljeća dogodio veliki požar za koji je navodno bio odgovoran prvi vlasnik iz želje da dobije novac od osiguranja. Zastrašujuće priče mještana prilično dugo su pratile ovo mjesto, a u prilog nije išla ni smrt mađarskog para koji je ovdje stradao od groma. Srećom da vlasnike nisu pokolebale zlosutne priče mještana pa su za svaki slučaj izgradili veliki gromobran i preuredili staru ljepoticu u možda najšarmantniji hotel na obali. Restoran i kuća temeljito su obnovljeni 2005 prema originalnim nacrtima, a uz spektakularan pogled vrijedan svakog zavoja, Draga di Lovrana nudi i kuhinju pod palicom chefa Denija Srdoča za koju se može tvrditi to isto.

Robert Pichler

Robert Pichler

Robert Pichler

Chef Deni Srdoč dio je gastronomske JRE obitelji kojoj u Hrvatskoj pripada 14 restorana. Sa svojih 25 godina pripada redu najmlađih hrvatskih chefova, a u svojoj kuhinji temeljito promišlja okuse, teksture i regije. Dio njegove vizije jesu vinske večere na kojima u suradnji s vrsnim vinarima kreira posebne menije.

Robert Pichler

Robert Pichler

Robert Pichler

Za vinsku priču bila je zadužena obitelj Kozlović, koja već godinama uživa status ikone hrvatskog vinarstva, što je rezultat konstantnog rada, neprestanog učenja i suživota s prirodom.

Robert Pichler

"Ovakve nas priče raduju, pa smo s veseljem iz naše arhive odabrali etikete koje odavno više nisu u prodaji, kako bi ih Deni sljubio uz svoje kreacije." objavili su Antonela i Gianfranco Kozlović na svojoj službenoj starnici

Robert Pichler

Tartar orade (marinirani koromač, fluid gel naranča, schiaccata) sljubljeno s Valle 2016.

Robert Pichler

Gof na maslacu (brunoise krumpira, krema konfitiranog luka, čips češnjaka) sljubljeno s JRE 2015.

Robert Pichler

Cappelletti punjeni kvarnerskim škampom (pire cvjetača, bisque umak, ulje crnih maslina, hrskavi kapari, fluid gel limuna) sljubljeno s Malvazijom 2012.

Robert Pichler

Teleći orah (sotirane crne trube, krema pastrnjaka, čips čičoka, teleći jus) sljubljeno s Santa Lucia Bijela 2009.

Robert Pichler

Obraz Iberico svinje (sous vide obraz 72h, marinirano crveno zelje, mousse batata, hrskava palenta) sljubljeno s Santa Lucia crvena 2013.

Robert Pichler

Dunja (krema dunje, poširana dunja, mousse mascarpone, crumbel slanog lješnjaka) sljubljeno s Sorbusom 2012.

Robert Pichler

Robert Pichler

Šljiva (čokoladni biskvit, džem šljiva, creme anglaise vanilije i star anisa) sljubljeno s Mediteranom non vinatge

Za sve dodatne informacije o nadolazećim tematskim večerama i općenito samoj Dragi di Lovrana potražite na njihovoj Facebook stranici.

Jeunes Restaurateurs (JRE) je udruženje osnovano 1974., a danas okuplja nešto više od 340 vrsnih mladih chefova iz 16 europskih zemalja. JRE se ponosi i velikom brojkom od ukupno 160 chefova nositelja Michelinovih zvjezdica, a više od polovice restorana izlistano je u Gault Millau vodičima. JRE chefovi nalaze se na listi 50 Best, a znatan broj članova pripada Relais Chateau lancu. Hrvatski JRE restorani su Monte - Rovinj (MICHELIN *), Pelegrini - Šibenik, Dubravkin put - Zagreb, Marina - Novigrad, Boškinac - Pag, San Rocco - Brtonigla, Draga di Lovrana - Lovran, Pergola - Savudrija, Zigante - Livade, Foša - Zadar, Restoran 360 - Dubrovnik, Badi - Umag, Plavi podrum - Volosko, Bevanda – Opatija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:10