Ovogodišnji pobjednici akcije Budi Foodie su Marina Levak, Nikolina Putica i Tibor Valentić koji će, zahvaljujući fondaciji i odličnim mentorima koje će dobiti postati odlični ugostitelji, imena za koja će se još čuti.
Nakon proglašenja, sretnici koji su uspjeli rezervirati slobodno mjesto, ova prekrasna dva dana završili su na predivan način: gala večerama koje su se održale u restoranu Pelegrini, šibenskom kazalištu i galeriji Krševan.
Mi smo bili sretnici koji smo imali mjesto u restoranu Pelegrini, što nam je bilo posebno drago jer smo mogli promatrati i slušati kakva mišljenja o posluženim jelima ima slavna chefica Elena Arzak.
- Bilo mi je predivno. Ovo je moj prvi posjet Hrvatskoj, ali bit će ih još. Imate toliko potencijala da gostima pružite pravo gastronomsko iskustvo, da im ponudite hranu koja je pripremljena isključivo od sastojaka koji rastu i žive na vašoj zemlji, jer ni sami ne znate koliku sreću imate koliko ste raznoliki. Nisam stigla puno razgledati okolinu Šibenika i vašu obalu, ali posebno se veselim da ću pri povratku u Španjolsku otići u Zagreb. Već se veselim: nakon razgledavanja bacit ću se na šoping. Točno znam koju čokoladu želim kupiti jer sam je probala i čula da je odlična, a onda ću malo prošvrljati po tržnici i malim dućanima s domaćim proizvodima. Već vidim mog menadžera kako će očajno hodati za mnom i tiho mi govoriti: Elena, dosta si kupovala – rekla je sa smiješkom.
- U Pelegriniju je jelovnik kako to biva na Chefs Stage gala večerama, sastavilo internacionalno društvo chefova: Anthony Genovese, Ante Udovičić, Leon Pintarič, Melkior Bašić i Vinesh Johny, a uz jela su se pila vina vinarije Senjković i Benvenuti.
- Večer za pamćenje, dani za pamćenje, velike pohvale pokretaču, velikom Rudiju Štefanu, njegovoj ekipi koja nije skidala smiješak s lica uz zaključak kako su takve akcije potrebne da dokažu svijetu, a naročito Hrvatima, da ako se slože i nešto žele, da to i mogu ostvariti.