SAVRŠENSTVO U PAR SASTOJAKA

ŽELITE NAPRAVITI TEMPURU KOD KUĆE? Ne brinite, ne radi se o ničemu kompliciranom!

 Getty Images/iStockphoto
Želite napraviti tempuru kod kuće? Ne brinite, ne radi se o ničemu kompliciranom! Sa samo par sastojaka možete napraviti savršenu tempuru za genijalno hrskav obrok.

Što je tempura?

Tempura je japanska smjesa koja se koristi za prženje povrća i morskih plodova (sitne ribe, škampi...). Lagana je, a hrani daje hrskavu teksturu.

Fried tempura shrimps and gyozas potstickers on lettuce salad with sauces and rice. Served in traditional china plate with chopsticks over old wooden background. Top view. Asian dinner
Getty Images/iStockphoto

Trikovi za savršenu tempuru

Tajna za pripremu tempure leži u iznimno hladnoj mineralnoj vodi. Mjehurići tempuri daju prozračnost. Chefovi predlažu različite trikove prilikom pripreme tempure, od prženja u ulju od kikirikija, dodavanju votke i škroba u smjesu.

Crunchy baked asparagus fries with mayonnaise dip, healthy vegetable snack
Getty Images/iStockphoto

Temperatura

Ona je iznimno važna. Tempura se prži na temperaturi između 176 i 190 stupnjeva Celzijevih.

Recept za kućnu tempuru

100 g glatkog brašna
100 g rižinog brašna
pola litre hladne vode
1 jaje
malo soli

Deep fried breaded Tempura prawn shrimps with sauce on blue background
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Pomiješamo po 100 g glatkog i 100 g rižina brašna. U veću ovalnu posudu dodamo oko ½ litre hladne vode (vodu možemo ohladiti kockicama leda) te umutimo hladno jaje (iz hladnjaka) s malo soli. Zatim lagano umiješamo brašno tako da ostane malo grudasto. U ovako pripremljenoj tempuri možete pohati povrće, sitnu ribu i morske plodove. Ulje zagrijati na temperaturu oko 170 stupnjeva. Ulje je ispravne temperature ako se kapljica tempura smjese, kada je kapnemo u zagrijano ulje, vrati s polovice dubine na površinu - ako padne na dno, ulje je prehladno.

Royal tempura shrimp with herbs in a bamboo basket, lie on a white sheet of paper. Nearby are small bottles of spices.
Getty Images/iStockphoto

Isprobajte sljedeći recept!

Tempura od tikvica s vlascem

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 18:14