U ZAGREBU

ZNAŠ DA JE KONOBA DOBRA KAD JE NA PLOČI SAMO OSAM JELA: "Dobra se konoba prepoznaje po šalši, a ova vraća u djetinjstvo!"

 Konoba Pošada Facebook page
Crna velika ploča sa samo osam jela. Koji dan ih je nešto više, koji dan ih je nešto manje, nikad se ne zna. Niti se do ujutro i odlaska na plac zna što će se tog dana naći na toj crnoj ploči konobe Pošada u zagrebačkoj Kraljevićevoj ulici

Konoba Pošada
Kraljevićeva ul. 11A
01 4844 371

Biljana Blivajs / HANZA MEDIA

Vlasnik Pošade Sinjanin je Nikola Bilić i kao svaki pravi Sinjanin ljubitelj je “jake” domaće spize koju nudi i svojim gostima. Junetina lešo sa šalšom, po zimi sinjski arambaši, tripice, petkom bakalar... samo su neka od jela koja nađu svoje mjesto na crnoj ploči. Konoba radi svaki dan do 18 sati ili dok jednostavno svega ne nestane.

Tako smo mi propustili varivo od junetine i graška. U ponudi su tog dana bila i jetrica sa žara, pohana teletina te odrezak od tune, a mi smo se s kratkog popisa odlučili za po pola porcije faširanaca i slatkog kupusa, pola porcije junetine lešo sa šalšom i zagrebački odrezak koji je stigao u pratnji šampinjona i tikvica sa žara. Faširanac je divno “hrskao” pod zubima, kao i zagrebački u kojem je kako i priliči bila domaća šunka.

Kako se dobar restoran prepoznaje po tome kako radi rižoto, tako se dobra konoba s domaćom spizom prepoznaje po dobroj šalši, a ova me vratila u djetinjstvo. Slatki kupus s malo lešo krumpira i maslinovim uljem uz faširanac i kremasti pire uz junetinu zaokružili su taj dojam domaćeg ručka. Porcije u Pošadi su ogromne, baš za kršne sinjske momke, tako da je vrlo mala mogućnost da odete gladni.

Cijene su više nego prihvatljive, naš zagrebački je stajao 60 kuna kao i cijela porcija junetine, dok je cijela porcija faširanaca 50 kuna. Ako zaželite nešto samo sitno prigristi, uvijek možete naručiti domaći pršut, pancetu, sir, kobasice, a sve “zaliti” odličnim domaćim plavcem.

KATEGORIJA RESTORANA: Tradicionalni restoran

HRANA: 9/10

USLUGA: 9/10

AMBIJENT: 8/10

Za ovaj restoran glasujte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:25