ŠEST PROVJERENO DOBRIH RECEPATA

RECEPTI ZA NAJBOLJI PIKNIK: Pobjegli smo s užarenog asfalta u dvorište u kojojm se družilo uz kuhanje i dobru hranu!

    AUTOR:
    • Mateja Domitrović,
    • Slavica Šagolj

  • OBJAVLJENO:
  • 28.06.2019. u 09:20

Zagreb, 130617.
Ljetno druzenje i jela koje su pripremile i stilizirale Mateja Domitrovic i Slavica Sagolj u dvoristu staroga naselja Trnje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX

Pobjegli smo s užarenog asfalta u dvorište koje je pretvoreno u oazu u kojoj se družilo uz kuhanje i puno dobre hrane, a koliko se volimo okupljati oko stola govori i to da nas u tome nisu omele ni visoke temperature

Iako na otvorenom, u divljini ili civilizaciji kuhamo i usred zime, jedva smo dočekali ljeto jer vani želimo biti non-stop, a uz to, sada nema čega nema od voća, povrća i svježeg začinskog bilja. Ovaj put naše malo društvo okupilo se u susjedstvu naše redakcije u jednom dvorištu u zagrebačkom naselju Trnje.

Zagreb, 130617.
Ljetno druzenje i jela koje su pripremile i stilizirale Mateja Domitrovic i Slavica Sagolj u dvoristu staroga naselja Trnje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX
 

Zagreb, 130617.
Ljetno druzenje i jela koje su pripremile i stilizirale Mateja Domitrovic i Slavica Sagolj u dvoristu staroga naselja Trnje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX
 

RECEPT: Guacamole i kozice

Zagreb, 130617.
Ljetno druzenje i jela koje su pripremile i stilizirale Mateja Domitrovic i Slavica Sagolj u dvoristu staroga naselja Trnje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
 

RECEPT: Složenac od patlidžana

Zagreb, 130617.
Ljetno druzenje i jela koje su pripremile i stilizirale Mateja Domitrovic i Slavica Sagolj u dvoristu staroga naselja Trnje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX
 

RECEPT: Ražnjići s lungićem i špekom

Zagreb, 130617.
Ljetno druzenje i jela koje su pripremile i stilizirale Mateja Domitrovic i Slavica Sagolj u dvoristu staroga naselja Trnje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX
 

Od silne želje i gladi nismo odustali od paljenja vatre za roštilj ni na 35 stupnjeva, niti smo, za početak, zaobišli domaću slavonsku kobasicu i špek uz hladni gemišt. To je bio početak jer imali smo zaista pravu gozbu; neku vrstu brusketa - prepečeni kruh s tankim šnitama grilanog lungića prethodno mariniranog u soja sosu i začinima, ludo dobre šarene ražnjiće, hrpu salata i umaka, kozice koje smo umakali u guacamole... a za kraj nešto hladno i kremasto: tiramisu i tortu s kremom od sira i bobičastog voća a la Slavica. Najveće zasluge ipak idu Marinku koji je junački podnio toplinski udar uz sam roštilj, a kako nam je bilo dobro, podsjetili su nas tako slatki ostaci koje smo sljedeći dan jeli za gablec.

RECEPT: Salata sa slanutkom i povrćem

Zagreb, 130617.
Ljetno druzenje i jela koje su pripremile i stilizirale Mateja Domitrovic i Slavica Sagolj u dvoristu staroga naselja Trnje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX
 

RECEPT: Salata od krastavaca

Zagreb, 130617.
Ljetno druzenje i jela koje su pripremile i stilizirale Mateja Domitrovic i Slavica Sagolj u dvoristu staroga naselja Trnje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX
 

RECEPT: Ražnjići s lungićem i špekom

Zagreb, 130617.
Ljetno druzenje i jela koje su pripremile i stilizirale Mateja Domitrovic i Slavica Sagolj u dvoristu staroga naselja Trnje.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX
 

Izdvajamo

Iz drugih medija