U našem receptu će vam trebati samo par glavnih sastojaka i začina, ali vi se svakako možete poigrati i u rakiju ubaciti klinčiće, cimet ili možda đumbir. Najvažnije je da se višnjevac svidi vama i vašim ukućanima. Recepti su brojni, neki zahtjevaju ostavljanje višanja i šećera na suncu da se dobro prožmu, te vraćanje smjese na hlađenje. Mi smo izabrali dosta jednostavan za recept za vas, koji je savršen za početnike, a sljedeće godine kada vam višnja ''rodi'' se možete baciti na eksperimentiranje!
Za 1 litru višnjevca, će vam trebati:
75 dkg višanja 50 dkg šećera 3,5 dcl rakije (lozovače) 1 mahuna vanilije korica 1 limuna |
Priprema:
Višnje oprati i u veliku staklenku slagati red višanja, red šećera, na sredinu mahuna vanilije i naribana korica limuna. Preliti rakijom, zatvoriti i staviti na hladno i tamno mjesto na 4 tjedna. Procijediti liker i uliti u boce.
Kako vi radite višnjevac? Podijelite svoj recept s nama!