Kako ga vi radite?

AJMO NAPRAVIT LITRU VIŠNJEVCA: Recept za domaći liker od višnje!

Glasses of cherry brandy with cocktail cherries
Getty Images/iStockphoto

Ovaj arecept možete pripremiti u vlastitom domu, ne morate izlaziti van i nećete napraviti puno nereda. Višnjevac je omiljeni aperitiv prije ručka mnogih, a zaista ga je jednostavno napraviti.

U našem receptu će vam trebati samo par glavnih sastojaka i začina, ali vi se svakako možete poigrati i u rakiju ubaciti klinčiće, cimet ili možda đumbir. Najvažnije je da se višnjevac svidi vama i vašim ukućanima. Recepti su brojni, neki zahtjevaju ostavljanje višanja i šećera na suncu da se dobro prožmu, te vraćanje smjese na hlađenje. Mi smo izabrali dosta jednostavan za recept za vas, koji je savršen za početnike, a sljedeće godine kada vam višnja ''rodi'' se možete baciti na eksperimentiranje!

Perfect dessert cherry with cognac or brandy for cheese or cheesecake or traditional Danish Christimas Ris a?la Mande are home made from own cherry tree.
Getty Images/iStockphoto
 

Za 1 litru višnjevca, će vam trebati:

75 dkg višanja
50 dkg šećera
3,5 dcl rakije (lozovače)
1 mahuna vanilije
korica 1 limuna

 

Perfect dessert cherry with cognac or brandy for cheese or cheesecake or traditional Danish Christimas Ris a?la Mande are home made from own cherry tree.
Getty Images/iStockphoto
 

Priprema:

Višnje oprati i u veliku staklenku slagati red višanja, red šećera, na sredinu mahuna vanilije i naribana korica limuna. Preliti rakijom, zatvoriti i staviti na hladno i tamno mjesto na 4 tjedna. Procijediti liker i uliti u boce.

Kako vi radite višnjevac? Podijelite svoj recept s nama!

Izdvajamo

Iz drugih medija