KOH S JABUKAMA

AKO NE ZNATE ŠTO ĆETE S JABUKAMA: Ovo je jedan od najjednostavnijih recepata!

Ogulite i narežite jabuke, zamiješajte tijesto, zapecite i kolač je gotov!

Ovo je jedan od tradicionalnih recepata koje ćete rado pripremati pa zato jer je jako jednostavan, a ukusan. Ovo je varijanata s kiselim vrhnjem, ali možete koristiti i zagrijano mlijeko, kad kolač morate pustiti da odstoji kako bi bio kompaktniji.

Sastojci:

1 kg jabuka
4 žlice šećera
4 jaja
2 čašice kiselog vrhnja
2 šake oraha ili preprženih lješnjaka
130 g brašna
malo cimeta
maslac

 

 

Priprema:

Jabuke ogulite, operite, a zatim narežite na komadiće. Zagrijte pećnicu na 180°C, a zatim u posebnoj posudi izmješajte jaja, šećer dok ne postignete jednoličnu smjesu, a zatim dodajte i jabuke, brašno i orahe ili lješnjake. Pecite kojih 40 minuta dok ne poprimi zlaćanu boju.

*Ako želite manje zapečenu varijantu i laganije okuse, postoji još jedan način pripreme, a to je da jabuke prethodno omekšate u 50 ml vode. Mikserom izradite žumanjke i šećer, a zatim dodate brašno, 500 ml zagrijanog mlijeka i jabuke koje ste ocijedili. Pečete 20 minuta, a u međuvremenu izradite snijeg od bjelanjaka te ga premažete po tijestu nakon 20 minuta pečenja, a zatim pečete još 10. Po želji možete dodati i malo džema od marelica.

Izdvajamo

Iz drugih medija