SLATKI USKRS

ANIN ZLATNI KUGLOF: Pastry chefica zagrebačkog restorana Mano prišapnula nam je ovaj jednostavan slatki recept!

Osim pince, na uskrsnom stolu svoje mjesto imaju i pletenica i slatki kuglof koji je nama za ovu priliku ustupila pastry chefica zagrebačkog restorana Mano - Ana Blažon

Trebat će vam:

200 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
4 jaja
150 g šećera
100 ml mlijeka
90 ml ulja
30 g kakaa
1 žličica cimeta
korica naranče

Pećnicu zagrijte na 160°C, a maslacem namastite kalup za kuglof. Sve suhe sastojke povežite u jednoj posudi. U posebnoj zdjeli jaja izmiksajte sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta. Uz kontinuirano miješanje dodajte mlijeko i ulje. Na kraju zatim umiješajte dok se svi sastojci ne sjedine, a zatim prebacite u kalup. Pecite kojih 30 do 40 minuta povremeno pojačavajući do 180°C.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:01