Ova norveška i baskijska riba udomaćila se u nas kao da ga je pun Jadran, zavoljeli smo ga na sve načine. Najčešće se jede onako na žlicu s krumpirima, na brujet ili na bijelo, kao pašteta, namazan na prepečene kriške kruha pokapane maslinovim uljem, na koje je dobro još dodati koju kaparu ili malo ukiseljenog motara. Evo kako su ga pripremili hrvatski chefovi za Dobru hranu!
HRVATSKI CHEFOVI ZA DOBRU HRANU
BAKALAR NA NAČIN CHEFA: Tri hrvatska virtuoza su se uhvatila u koštac sa ovom slavnom baskijskom ribom!
Badnjak je dan kada se kod nas tradicionalno za ručak priprema riba, nebitno je koja jer to ovisi o ukusu i debljini novčanika, iako spretne i iskusne domaćice i od jeftine ribe mogu pripremiti pravu gozbu. No, riblji meni ovisi i o navikama, tradiciji i upućenosti u pripremu pojedinih morskih i riječnih vrsta.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?