DOBRI RECEPTI

BARŠUNASTE GLJIVE: Nadjeveni kruh

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Jasminu Mišiću su šampinjoni postali dosadni pa je odlučio uzgajati drugačije gljive koje se rijetko mogu vidjeti na policama dućana!

ZA TIJESTO:

500 g glatkog brašna
½ šalice tople vode
1 vrećica suhog kvasca
1 žličica šećera
1 žličica soli
žlica kukuruznog brašna

ZA NADJEV:

meso (može svinjetina ili piletina)
češnjak u prahu
sol, papar
2 mozzarelle

Berislava Picek / HANZA MEDIA

Glatko brašno pomiješajte s kukuruznim. Stavite ga na podlogu za miješanje, u sredini napravite udubinu. Dodajte kvasac, šećer i malo tople vode. Mijesite, dodajte sol, pa dodajući toplu vodu dalje mijesite dok ne dobijete glatko brašno. Stavite ga na toplo mjesto da se diže. U međuvremenu nasjeckajte luk, stavite ga u tavicu, pa kad omekša dodajte gljive i pirjajte ih dok tekućina potpuno ne ispari. Posolite, popaprite. Meso narežite, posolite ga i ispecite dopola, pa začinite češnjakom u prahu. Kad se tijesto diglo, premijesite ga i razvaljajte u pravokutnik. Do polovice tijesta rasporedite meso i gljive, po njima poslažite mozzarellu i zarolajte. Skupite krajeve tijesta da nadjev ne iscuri pa pecite u zagrijanoj pećnici najprije na 200 stupnjeva desetak minuta, a potom još dvadeset minuta na 180 stupnjeva. Poslužite s umakom od vrhnja, majoneze, sjeckanog češnjaka i peršina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:46