DOBRI RECEPTI

BARŠUNASTE GLJIVE: Tjestenina sa šampinjonima i žutim bukovačama

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Jasminu Mišiću su šampinjoni postali dosadni pa je odlučio uzgajati drugačije gljive koje se rijetko mogu vidjeti na policama dućana!

1 glavica luka
100 g šampinjona
100 g žutih bukovača
1 češanj češnjaka
1 žličica sjeckanog vlasca
1 žličica sjeckanog peršina
250 ml vrhnja za kuhanje
paket tjestenine

Jastrebarsko, 121218.
Opg Funghi Misic uzgaja vise vrsta gljiva; sampinjone, bukovace bijele i zute; shitake i dr.Od svih uzgojenih gljiva napravio je 4 jela. Rizoto, tjesteninu, snicle u umaku od gljiva i punjeni kruh mesom i gljivama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sitno nasjeckajte luk. Dodajte najprije šampinjone, pa nakon 5-6 minuta bukovače (jer su puno nježnije). Začinite solju i paprom, dodajte vrhnje, začinite vlascem i peršinom. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi. Ocijedite je i pomiješajte s umakom od gljiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:09