DOBRA HRANA NA KORČULI

BESPLATNA HRANA IZ PLIĆAKA: Nanari na salatu

 Tom Dubravec / Hanza Media
Put pod noge!

Trebat će vam:

4 bijela krumpira
2 režnja češnjaka
sjeckanog peršina po želji
50 ml maslinova ulja
2 šake puževa
prstohvat motara
4,5 kapara
50 g svježe rikule

SPECIJAL_JL_Dobra Hrana
Korcula, 010817.
Hrana iz plicaka.
Zoran Simunic Sime  i Maja Krsinic prikupili su morske plodove iz plicaka kod Lumbarde i pripremili razna jela.  Na fotografiji:
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / Hanza Media

Priprema:

Puževe stavite u dublju tavicu, podlijte s maslinovim uljem. Dodajte motar i kapare i pržite oko pet, šest minuta i zatim podlijte sa 1 dcl vode i kuhajte oko 15-ak minuta. Puževe procijedite i meso izvadite iglicom. U međuvremenu stavite kuhati oguljeni krumpir u ne previše zasoljenu vodu. Kada je krumpir kuhan, procijedite ga, stavite u dublju tavicu zajedno s puževima, rukolom, sitno sjeckanim češnjakom i peršinom i lagano sotirajte dok tekućina ne ispari i okusi se ne prožmu. Podlijte s maslinovim uljem, uskladite okuse i poslužite. Ova salata je jednako dobra i hladna i po potrebi se može još dodati ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:00