Bezglutenska pogača

Zagreb, 131115.
Bezglutenska ponuda peciva, kruha, sendvica i slastica Katarine Komarice.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
CROPIX

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 55 min
Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 2 šalice bezglutenskog brašna (1 šalica rižinog i 1 šalica kukuruznog brašna)
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 šalica jogurta
  • pola žličice soli
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema

1. korak
Zamijesiti od navedenih sastojaka tijesto i preseliti pogaču u pleh na papir za pečenje. Posuti ju crnim kimom i sezamom.

2. korak
Peći na 190-200 stupnjeva (ovisno o pećnici) dok pogača ne porumeni. Ova pogača brzo je gotova jer ne treba čekati da kruh fermentira.

Izdvajamo