RECEPTI JELENE TOMAŠEVIĆ

BOŽIĆ BEZ MESA: Veganske snickers kuglice

 Neja Markičević / CROPIX
Donosimo recepte Jelene Tomašević za vegetarijanska jela koja će sjajnim okusima oduševiti i one koji i za blagdane paze na zdravu prehranu

100 g kokosove masti
100 g agava sirupa
100 ml biljnog napitka od soje
100 g čokolade za kuhanje
100 g neslanog i prženog kikirikija
300 g mljevenih keksa

Zagreb, 231118.
Veganski restoran Simple green by Jelena.
Bozicni veganski menu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / CROPIX

Kikiriki sameljite i pomiješajte s mljevenim keksom. U tavu stavite kokosovu mast, sirup agave, mlijeko od soje i čokoladu. Tavu stavite na vatru i rastopite mješavinu. Mješavinu izlijte u posudu s mljevenim kikirikijem i keksom. Dobro promiješajte, ohladite i oblikujte kuglice koje za kraj uvaljajte u kakao prah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:07