Težina pripreme: lagano
Broj osoba: 10
Sastojci
- 2,5 kg purice (batak i zabatak)
- 1,20 kg brašna
- 3 jaja
- 10 dag sušene slanine
- 2 dl slatkog vrhnja
- 2 dl kiselog vrhnja
- 30 dag pilećeg filea
- 10 dag svježe paprike
- 10 dag boba
- 30 dag grožđa
- 40 dag zimskih kruški
- 40 dag mušmula
- 10 dag luka
- sol i papar
Priprema
1. korak
Pureći batak i zabatak posolite i popaprite te ostavite sat vremena da meso upije začine. Odvojite batak od zabatka i iz zabatka izvadite kost. Lagano potucite da meso bude jednake debljine.
2. korak
Pileći file izmiksajte, dodajte sol, papar i jaja. Smjesu razmažite na foliju, poslažite po njoj svježu papriku narezanu na štapiće i bob te sve zarolajte u oblik valjka.
3. korak
Skinite foliju te taj valjak posložite na rastučeni zabatak i narolajte u roladu. Omotajte koncem za pečenje i stavite peći zajedno s batkom.
4. korak
Kad je meso napola pečeno, kraj njega dodajte mušmule, kruške i grožđe te ispecite do kraja. Vrijeme pečenja ovisi o veličini batka i zabatka.
5. korak
Za mlince od brašna, jaja, soli i vode zamijesite tijesto i napravite manje kuglice koje razvaljajte i ispecite na tabli.
6. korak
Mlince ispustite u kipuću slanu vodu da omekšaju te slažite u vatrostalnu posudu red mlinaca, red svježeg sira pomiješanog s prženim lukom i slaninom, red mlinaca i tako dva puta.
7. korak
Prelijte kiselim i slatkim vrhnjem i zapecite u pećnici dok ne dobiju zlatno-žutu boju.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....