KUHAMO ISTARSKO!

Brancin s kozicama, jakobovom kapicom i cvjetačom

Rovinj, 150513.
Restoran Monte.
Foto: privatna arhiva restorana Monte
Privatna arhiva restorana Monte / CROPIX

RECEPT: Monte, Rovinj

Sastojci za 4 osobe:

400 g fileta brancina s kožom
4 repa velike crvene kozice
4 očišćene jakobove kapice
300 g karfiola
50 g sušenih algi
4 žlice vrhnja
2 žlice slanog umaka od soje
100 ml maslinova ulja
sol
klice češnjaka

Rovinj, 150513.
Restoran Monte.
Foto: privatna arhiva restorana Monte
Privatna arhiva restorana Monte / CROPIX
 

Priprema:

Alge namočite desetak minuta, dok ne omekšaju, a zatim procijedite. Usitnite karfiol, a zatim kuhajte u slanoj vodi (al dente) pa procijedite. U posebnoj tavici pomiješajte karfiol i alge pa dodajte vrhnje i umak od soje. Brancin ispecite samo na koži kako bi bila hrskava od 3 do 5 minuta. Začinite kozice i kapice te ih vrlo kratko pecite. Poslužite prvo karfiol i alge, na što položite filet brancina, rep kozice i klice češnjaka. Zalijte maslinovim uljem.

Izdvajamo

Iz drugih medija