Osvježava!

Bruskete s pestom od začinskog bilja

Pesto nije samo za tjesteninu!

Trebat će vam:

150 g rukole
100 g listića peršina
50 g vlasca
desetak listova bosiljka
5-6 češnjeva češnjaka  
50 g pinjola
50 g ribanog parmezana
1 žličica soli
oko 200 ml maslinova ulja
250 g pršuta
2 baguette kruha

 

Priprema:

Začinsko bilje dobro operite i osušite, češnjak ogulite. Na tavici bez masnoće lagano popržite pinjole, tek toliko da dobiju rumenu boju. Sve bilje stavite u sjeckalicu (ako želite u mužar), dodajte pinjole i češnjak te miksajte na srednjoj brzini. Zaustavite sjeckalicu pa lopaticom spustite komadiće koji su se ulovili na stijenkama. Dodajte sol i parmezan, ponovno sjeckajte pa kroz gornji otvor u tankom mlazu dolijevajte ulje. Miješajte srednjom brzinom dok ne dobijete mazivu pastu. Kruh izrežite na kriške pa ga malo prepržite na tavici ili u pećnici. Na kruh namažite pesto, a bruskete poslužite uz pršut. Ako ne potrošite odmah sav pesto, možete ga držati u staklenici u hladnjaku tjedan dana.

Isprobajte i slatke bruskete sa šumskim voćem!

Izdvajamo

Iz drugih medija