Riblji burgeri!

Burgeri s kozicama i umakom od senfa

Vrijeme je za netipične burgere!

Trebat će vam:

Za umak od senfa:

1 velika glavica luka
50 ml konjaka
100 ml bijelog vina
1 žličica običnog senfa
2 žličice senfa s grubo mljevenom gorušicom
250 ml vrhnja za kuhanje
ulje
sol, papar

Za burgere:

16 većih kozica ili škampa
2 rajčice
4 kriške sira
100 g rukole
4 peciva za burgere

 

Priprema:

Kozice očistite i prepržite ih na malo ulja. Stavite ih sa strane. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Prepržite ga na drugoj tavici, dodajte konjak i bijelo vino te kuhajte na laganoj vatri dok dopola ne reducira. Potom dodajte obje vrste senfa i vrhnje za kuhanje. Prokuhajte, posolite po ukusu i dodajte papar. Peciva razrežite pa svaki dio premažite umakom od senfa. Slažite: rukola, sir, tanko narezana rajčica, kozice, a potom još sve pokapajte umakom i poklopite drugim dijelom peciva.

Isprobajte i sendviče od kobasica s namazom od pečenih paprika i sendviče s piletinom i mladim špinatom.

Izdvajamo

Iz drugih medija