Radimo fileke!

Callos Madrilenos

Marko Miščević

Za sve koji vole tripice!

Trebat će vam:

1 kg svježih telećih fileka
60 ml alkoholnog octa
3 glavice luka
1 režanj češnjaka
2 mrkve
2 stabljike celera
150 g pršuta
225 g kulena
225 g krvavice
1 žlica slatke paprike mljevene
par listića kadulje
3 klinčić
300 g kuhanog graha

 

Marko Miščević
 

Fileke staviti u vodu s octom i ostaviti 20 minuta te isprati pod hladnom vodom i narezati na trakice. Zatim ih staviti u vodu i kuhati dok ne omekšaju. Vodu baciti. Od kosti pršuta skuhati temeljac (radi arome). Kratko prokuhati u vodi pola sata. Na maslinovom ulju popržiti sitno nasjeckani luk, mrkvu, celer i češnjak. Dodati sitno nakosani kulen, pršut i krvavicu. Kratko propirjati. Dodati fileke i miješati da se fileki zagriju pa podliti temeljcem od kostiju. Probati, posoliti i popapriti (paziti da se ne prezačini - kulen je ljutkast a pršut slan!). Dodati klinčiće i svježu kadulju, te grah. Krčkati lagano 15 minuta.

Izdvajamo

Iz drugih medija