Čili tikvice na žlicu

 Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sastojci:

500 g kuhanog crvenog graha
2 srednje tikvice
1 veća žuta paprika
4 rajčice
1 veći luk
2 češnja češnjaka
1-2 suhe čili papričice ili svježa ljuta papričica, sitno nasjeckana
peršinov list
lovorov list
1 žličica mljevene paprike
sol
papar
maslinovo ulje

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Pikantno varivo od tikvica sa povrcem i grahom.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Na maslinovu ulju pirjajte na ploške narezan luk kojem, kada malo omekša, dodajte papriku narezanu na kockice, na veće komade narezanu rajčicu te na manje komade narezanu tikvicu. Polijte s malo vode ako je potrebno. Dodajte sjeckani češnjak i peršinov list te lovor. Ostavite da se pirja dok povrće ne omekša, pa potom u lonac stavite i ocijeđeni crveni grah te čili papričicu. Posolite, popaprite, dodajte mljevenu papriku, promiješajte i ostavite na vatri još koju minutu da se okusi prožmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:52