Čokoladne praline s bundevom i speculaas keksima

Ako želite bezglutensku verziju, speculaas kekse zamijenite keksima bez glutena.

Trebat će vam:

* Za 35-40 kuglica:

200 g bundeve, očišćene i narezane na kockice
250 ml mlijeka
1 žlica meda
1/3 žličice cimeta
1/3 žličice vanilije u prahu ili sjemenke
pola mahune vanilije
250 g speculaas keksa
50 g bijele čokolade
2 žlice ruma
200 g tamne čokolade od najmanje 60 % kakaa
100 g gorkoga kakaa u prahu

 

Priprema:

Bundevu zakuhajte s mlijekom, medom, vanilijom i cimetom. Kuhajte na srednje jakoj vatri neprestano miješajući dok bundeva ne omekša. Maknite s vatre pa dodajte speculaas kekse, bijelu čokoladu i rum. Izmiksajte sve štapnim mikserom i premjestite u hladnjak da se dobro ohladi. Od ohlađene smjese oblikujte kuglice, slažite ih na tanjur te ih odložite u hladnjak. Čokoladu otopite na pari pa je ohladite, ali da bude još u tekućem stanju. Kuglice umočite u otopljenu čokoladu i odmah u kakao u prahu tako da budu posve obložene kakaom. Čuvajte ih u hladnjaku.

Izdvajamo

Iz drugih medija