Super jednostavni kolači koji se “smažu” u trenu, koji se samo smute i ispeku! Takvih recepata nikad nije dovoljno, a ovo je upravo jedan takav. Bez kompliciranja, samo čokolada i osvježavajući štih koji nar divno naglašava.
Trebat će vam:
15 dag čokolade
10 dag šećera
20 dag maslaca
4 žutanjka i bjelanjka
1 prašak za pecivo
4 žlice brašna
sok od dva nara
Za kremu:
20 dag čokolade
500 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žutanjaka. Žutanjke miksajte sa šećerom pa polako dodajte maslac, brašno, prašak za pecivo te otopljenu čokoladu. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Izliti u malo veći pleh i peći na 180 stupnjeva oko pola sata, provjeriti čačkalicom da li je tijesto pečeno, ako ostane suha gotovo je. Za kremu otopiti čokoladu u vrhnju i ukuhati kremu na laganoj vatri pa ju izliti na ohlađen biskvit. Servirati sa sjemenkama nara i sladoledom od vanilije.